Şahin: Ziraat Fakülteleri’nde uzun dönemli stajlara geçilmeli

Kısa adı TARSİD olan Tarım Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı Argun Şahin ve yönetim kurulu üyeleri protokol ziyaretleri kapsamında Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut KARAYEL’i makamında ziyaret etti.

15 Mayıs 2019 Çarşamba 13:12
Şahin: Ziraat Fakülteleri’nde uzun dönemli stajlara geçilmeli

Ziyarette konuşan TARSİD Yönetim Kurulu Başkanı Argun Şahin, Ziraat Fakültesi  öğrencilerini sektöre hazırlayacak ve meslekle ilgili farkındalık kazandıracak uzun dönemli stajların müfredata girmesi gerektiğini ifade etti. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut KARAYEL, bölüm olarak uzun dönemli staja sıcak baktıklarını belirterek, önümüzdeki dönemde TARSİD ile bu çerçevede bir çalışma yapmak için hazırlık yapacaklarını bildirdi.

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut KARAYEL, özel sektör- üniversite iş birliği konusunda sivil toplum örgütlerinin fakültelere ısrarcı olması gerektiğini belirterek, “Dernekler, üniversitelerin sektörle iş birliği yapması için karşılıklı motivasyon ve daha aktif olmaları anlamında itici güç olabilir. Son dönemde yapılan mevzuat değişiklikleriyle pek çok hocamız sektörle iç içe çalışıyor. Biz sizinle birlikte çalışmak için çok heyecanlıyız” şeklinde konuştu.

Dernek bünyesinde kurulan ve genç ziraatçılardan oluşan Genç TARSİD’den bahseden TARSİD Başkanı Argun Şahin, bu doğrultuda üniversite öğrencileriyle ortak çalışma yapmak istediklerini belirterek, öğrenci-sektör buluşmaları için üniversiteden bir öğrenciyi başkan seçmek istediklerini bildirdi.

Şahin, üniversite- özel sektör iş birliği kapsamında organize edilecek “Kariyer Günleri projesiyle ilgili de şu bilgileri verdi:

 “Biz öncelikle sektör profesyonelleri olarak hem sektörde hem de ülke ekonomisinde katma değer yaratmak istiyoruz. Bunun ilk adımı nitelikli İnsan. Ne istediğini bilen, meraklı, heyecanlı farkındalığı yüksek öğrencilerin eğitim süresince daha bilinçli ilerlemelerine katkıda bulunmak istiyoruz. Sektörün tüm dallarını temsilen kuracağımız stantlarda öğrencilere sektörü tanıtarak öğrencinin önündeki eğitim sürecini daha iyi değerlendirerek, daha kendinden emin gelecek planı yapmalarını arzu ediyoruz”
TARSİD Başkanı Argun Şahin, özendirici olması açısından sektörün biraz daha parlatılması gerektiğinin altını çizerek, “ Türkiye’de tarımda çok büyük fırsatlar var. Öncelikli olarak tarımın ekonomisi dikkate alınmalıdır. Tarımda çok fazla uzmanlık alanı var. Bu gençlere iyi anlatılmalı” diye konuştu.

Ziyaret, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.


 

Son Güncelleme: 15.05.2019 15:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.