'Otistik öğrenci okulda dışlandı' iddiası

ANTALYA'da anaokuluna giden otistik 5 yaşındaki B.A.G.'nin ailesi, öğretmenin çocuklarını dışladıkları iddiasıyla Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayetçi oldu.

29 Kasım 2016 Salı 16:16
'Otistik öğrenci okulda dışlandı' iddiası
İnşaat işçisi 38 yaşındaki Ersin Gürsoy ile eşi 34 yaşındaki Kerime Gürsoy, 3 çocuklarıyla birlikte geçen yıl İstanbul'dan Antalya'ya taşındı. Ersin Gürsoy, otistik oğlu B.A.'yı, Habibler Mahallesi'ndeki Alpay Kalkandelen Anaokulu'na yazdırdı. Ancak aile, öğretmen S.B.'nin otistik çocuklarını dışladıkları iddiasıyla çeşitli girişimlerde bulundu. Anne Kerime Gürsoy, öğretmenin oğlunu sınıftaki etkinliklere dahil etmediğini ve diğer çocuklardan ayrı tuttuğunu ileri sürdü.

Diğer çocuklar plastik hamurla oynarken, çocuğunun öğretmenin yanında betonda oturtulduğunu öne süren Kerime Gürsoy, “Çocuğumu hiçbir şekilde oyunlara katmıyor. Bunları kapı aralıkken gözlerimle gördüm. Diğer çocuklar oynarken benim çocuğum cep telefonuyla oynayan öğretmenin yanında bekliyor. Çocuğumun okuldaki oyuncakları kırdığını söyleyerek onlarla oynamasına izin vermiyor, benim evden oyuncak getirmemi istedi. Kendisi de bir oyuncak getirmiş. B.'nin sadece bu oyuncaklarla oynamasına izin veriyor" diye konuştu.



VELİ TOPLANTISINA ALMAK İSTEMEDİ İDDİASI
Kerime Gürsoy, öğretmen S.B'nin veli toplantısına kendisini almak istemediğini belirterek, şöyle devam etti: “Ben de o velilerden biriyim. Benim toplantıya girmeme izin vermedi. Ben ağlayınca okuldan bir yetkili teselli edip toplantıya soktu. Toplantıda söz hakkı istedim ama öğretmen bana 'Sen saygısızsın' dedi. Beni konuşturmuyor. Müdüre beni şikayet etti. Ben sadece çocuğumun hakkını arıyorum. Öğretmen, B.'yi okulda istemiyor. Kahvaltıda B.'yi köşeye oturtuyor. Berat hep geride. Çocuk bir sıkıntı yaşayınca öğretmen hemen bana B.'yı getiriyor."

MİLLİ EĞİTİME ŞİKAYET
Baba Ersin Gürsoy, daha önce de başka bir okulda B. dolayısıyla sıkıntı yaşadıklarını belirterek, bu yüzden bu okulu tercih ettiklerini söyledi. 'Düzelirler' düşüncesiyle kimseyi şikayet etmediklerini kaydeden Gürsoy, “Engelli çocukları ikinci planda tutuyorlar. Biz de çocuklarımızın diğer çocuklar gibi aynı ortamda büyümesini istiyoruz. Diğer aileler de şimdi Berat'ı istemiyor. Geçen yıl da bu öğretmen ile engelli bir öğrencinin ailesi sorun yaşamış. Biz bu öğretmeni istemedik ama yaş grubunda sadece bu öğretmen vardı. Böyle öğretmenleri okullarda istemiyoruz. Bu öğretmen hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayetçi olduk, aynı zamanda BİMER'den de şikayetçi olacağız" diye konuştu.
Şikayet üzerine ve olayın sosyal medya üzerinden paylaşılmasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü'nün inceleme başlattığı kaydedildi. Öğretmen S.B. ise konuyla ilgili açıklama yapmak istemediğini belirtti.
 

Son Güncelleme: 29.11.2016 16:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.