Okul öncesi eğitimde hedef; yüzde 100

Bu yıl 9.csu yapılan Geleneksel Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri çoşkuyla kutlandı. Mille Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen, önümüzdeki sezon okul öncesi eğitimde yüzde 100 hedefine ulaşacaklarını söyledi

08 Mayıs 2017 Pazartesi 10:24
Okul öncesi eğitimde hedef; yüzde 100
Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri’nin 9.’su Aksu Fen Lisesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Şenliğe Aksu Kaymakamı Aydın Ergün, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen, Garnizon Komutanı Ramazan Altın, Aksu Müftüsü Mustafa Şimşek, çok sayıda okul müdürü, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.



SENEYE YÜZDE 100
Törende bir konuşma yapan Aksu Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen, ilçede okul öncesi eğitime büyük önem verdiklerini ve son yıllarda bu konuda ciddi anlamda artış sağlandığını belirtti. Okul öncesi eğitim alan çocukların daha başarılı olduğuna dikkat çeken Gökçen, “Önümüzdeki sezon Aksu’da okul öncesi eğitim oranını yüzde 100’e çıkaracağız. Bunun için tüm hazırlıklarımız tamam” dedi.



MİNİKLER DÖKTÜRDÜ
İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından okul öncesi eğitim alan çocukların gösterileri gerçekleştirildi. MElek Mustafa Hamursuz Anaokulu öğrencilerinin hazırladığı Harmandalı folklore gösterisi ve defilesinin ardından. Kocabelen İlkokulu öğrencilerinin sergilediği ‘Yaramaz Kedi’ rondu sergilendi. Çalkaya 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu’nun ‘Sev Kardeşim’ dans gösterisini takiben Melek Mustafa Hamursuz Anaokulu’nun ‘Dünyayı Verseler Bize’ şiiri büyük beğeni kazandı.



AYAKTA ALKIŞLANDILAR
Boztepe İlkokulu öğrencilerinin ‘Şirinler’ dans gösterisi ilgi çekerken, Çalkaya 75. Yıl Cumhuriyek İlkokulu’nun ‘Türkiye’ ve Solak İlkokulu’nun ‘Arı’ rondu ayakta alkışlandı. Gösterileri sırasıyla MElek Mustafa HAmursuz İlkokulu’nun ‘Atabarı’ oyunu, Aksu İlkokulu’nun ‘Çocuk ve Çiçek’ şiiri, Kumköy İlkokulu’nun ‘Ateşböceğim’ dans gösterisi, Aksu İlkokulu’nun ‘Genç Türkiye’ dans gösterisi ile devam edildi. Gösterilerin ardından misafirler arasında kura çekimi yapılarak hediyeler dağıtıldı.



ERGÜN TEK TEK İLGİLENDİ
Etkinlik, öğrenciler tarafından hazırlanan sergenin açılışı ile devam etti. Sergide Aksu Kaymakamı Aydın Ergün, minik öğrencilerle tek tek ilgilenip onlarla yaptıkları resimler hakkında sohbet etti.













Son Güncelleme: 08.05.2017 10:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.