ÖĞRETMENLER ROBOTİK KODLAMAYI ÖĞRENDİLER

Kepez Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin projelerinden biri olan Robotics and Coding projesi 1-7 Aralık 2019 tarihlerinde Makedonya’nın Üsküp şehrinde gerçekleştirildi.

05 Aralık 2019 Perşembe 11:59
ÖĞRETMENLER ROBOTİK KODLAMAYI ÖĞRENDİLER

Proje Koordinatörü Emre Deveci proje ile ilgili olarak şu açıklamalar da bulundu. 'Gelecek yüzyılda teknolojinin popüler gelişim alanlarından biri olan robotik teknolojilerine ilgi ülkelerimizde de gün geçtikçe artmaktadır. Bu çerçevede, robotik teknolojilerinin kullanım alanlarında yelpaze giderek genişlemektedir. Bu alanlardan biriside hiç şüphesiz ki eğitimdir. Robotik teknolojilerinin öğretimi konusunda personellerin yetkinliği bizim için bu alandaki en önemli eksikliktir. Öğrencilerimize bu teknolojinin tanıtılması,öğretilmesi ve geliştirilmesi bu alanda yetkinliğini kazanmış, donanımlı ve tecrübe sahibi öğretmenlerin yetiştirilmesiyle mümkün olacaktır. Projemiz 4 farklı ülkenin birleşmesiyle oluşturulmuştur. Projemizin ortakları; Letonya, Makedonya ve İtalyadır. Projemizin ilk LTTA olan Scratch eğitimi Makedonya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir. Her ülkeden farklı branşlardan 5'er öğretmenin katılımıyla eğitim tamamlanmıştır. Eğitim sonunda katılımcı öğretmenlerimiz mümkün olduğunca erken kodlama eğitiminin başlangıcına önem verecek ve eğitimi okuldaki derslerde kodlama ile özümseyecek ve bu eksiklik giderilecektir.'

 Deveci , 'Projemiz iki yıl boyunca sürecek ve 5 LTT faaliyetinden oluşmuştur. Her LTT faaliyetlerinde farklı uygulamalar ( Lego Ev3 ,Scratch ,Mblok ,Arduino, Mobil apss ) ve setlerle kodlama üzerine ortak kurumlarımızdaki öğretmenlerimiz çalışma yapacaklar. Bu çalışmalar sonucunda katılımcıların; teknik-dijital becerilerin geliştirilmesi, dil becerilerinin geliştirilmesi, eleştirel düşünme biçiminin ve aktif vatandaşlık seviyelerinde artma, analitik ve araştırma becerilerinin geliştirilmesi beklenmektedir. Bu çalışmalar sonucunda elde edilen kazanımları öğretmenler, müfredatlarına entegre edeceklerdir. Ayrıca, yerelde yapacakları faaliyetlerle de diğer okullara , kurumlara ve paydaşlara örnek olacaklardır' dedi.

Son Güncelleme: 06.12.2019 14:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.