Öğretmen adaylarına hizmet öncesi özel eğitim semineri

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Eğitim Fakültesi Dekanlığı, Özel Eğitim Bölümü ve Özel Gereksinimli Kişiler Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde, Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda 'Hizmet Öncesi Özel Eğitim Semineri' gerçekleştirildi.

09 Mayıs 2019 Perşembe 09:29
Öğretmen adaylarına hizmet öncesi özel eğitim semineri

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Canbulat, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrencinin katıldığı seminerin birinci oturumunda, Osmangazi Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Macid Ayhan Melekoğlu, Öğrenme Güçlüğünde Öğretimsel Stratejiler konusunda, ikinci oturumda ise Üsküdar Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Şaziye Seçkin Yılmaz, Çocuklarda Dil Gelişimi ve Desteklenmesi konusunda sunum yaptı.

Seminerleri öğrencilerin talepleri doğrultusunda düzenlediklerini belirten AÜ Özel Gereksinimli Kişiler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emel Sardohan Yıldırım, "Günümüzde çoğunlukla her sınıfta özel gereksinimli öğrencinin eğitim aldığı gerçeğinden ve hiç bir çocuk geride kalmasın felsefesinden yola çıkarak fakültemiz, Özel Eğitim Bölümümüz ve Özel Gereksinimli Kişiler Uygulama ve Araştırma Merkezimiz olarak öğretmen adaylarımızı önleyici özel eğitim hizmeti alanında yetiştirerek geleceğin seçkin ve başarılı öğretmenleri arasında görme arzusundayız" diye konuştu.

Yıldırım ayrıca eylül ayından itibaren, merkez olarak şehre hitap edecek kapsamda özel gereksinimli çocuklar ve ailelerine yönelik bireysel ve grup eğitimi çalışmaları başlatacaklarını da sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.