Öğrenciler fidan üretimini inceledi

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Kumluca Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri Elmalı'da bir fidan üretim firmasını ziyaret ederek meyve fidancılığı hakkında bilgi aldı.

08 Mayıs 2017 Pazartesi 11:06
Öğrenciler fidan üretimini inceledi
AÜ Kumluca MYO Bahçe Tarımı ve Seracılık Program öğrencileri meyve fidancılığının nasıl yapıldığını yerinde uygulama yaparak öğrendi. MYO Müdür Yardımcısı Hüseyin Kalkan rehberliğinde öğretim elemanları Yrd. Doç. Dr. Nisa İnci, Dr. Nimet Aydoğan ve Mustafa Can'ın da iştirak ettiği uygulama gezisi Elmalı'daki Yayla Filiz Fidancılık firmasına yapıldı. Firmanın üretim sahası sorumlusu tekniker Kemal Yaldız tarafından gerçekleştirilen uygulamada fidancılık ile ilgili işlemler gösterildi. Yaldız, kendisinin de Kumluca MYO'dan mezun bir tekniker olduğunu belirterek, mezun olduğu okulun öğrencileri ve hocaları ile bir arada olmaktan onur duyduğunu söyledi.


Yaldız, "Elmalı meyvecilik açısından önemli bir yer. Ülkemizde üretimi yapılan elmaların önemli bir kısmı buradan sağlanıyor. Hem yöredeki hem de diğer bölgelerdeki üreticilerimizin fidan ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. 400 dönümlük bir alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üretim aşamalarında teknolojiyi kullanarak dünya çapında, virüsten ari, tam ve yarı bodur meyve fidanları üretiyoruz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan izinli olan mavi sertifikalı anaç ve aşı kalemiyle fidancılık yapıyoruz. Meyveciliği daha iyi yerlere taşımaya çalışıyoruz" dedi.
Açıklamalarından sonra öğrencilere aşama aşama fidancılığın nasıl yapıldığını gösteren Yaldız'a, Müdür Yardımcısı Hüseyin Kalkan teşekkür etti. 

Son Güncelleme: 08.05.2017 11:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.