Öğrenciler EXPO'da tarımı öğrenecek

ANTALYA Valiliği himayesinde, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle öğrencilere EXPO'da tarım konulu eğitim verilecek.

14 Eylül 2018 Cuma 12:04
Öğrenciler EXPO'da tarımı öğrenecek

Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez, Döşemealtı ve Aksu ilçelerinde eğitim gören, 4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine 'Yeşeren Çocuklar' projesi kapsamında EXPO 2016 Antalya'ya düzenlenecek gezilerle doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırılacak. Antalya Valiliği himayesinde, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen projeyle, öğrenciler toprağı, tarımı ve gıdayı tanıyarak tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgilendirilecek.

'ANTALYA'NIN ÇOCUKLARI TOPRAĞI, TARIMI, DOĞAYI TANIYACAK'

Proje hakkında bilgi veren Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, "Öncelikli amacımız çocuklarımızın, tarımın ve toprağın önemini öğrenmeleri. Öğrenciler sofralarına gelen ürünlerin hangi koşullarda üretildiğini görecek. Onları teknolojinin olumsuzluklarından koruyup daha fazla doğa ile iç içe zaman geçirmelerini sağlayacağız" dedi.

'DOMATESİN AĞAÇTA YETİŞMEDİĞİNİ ÖĞRENECEKLER'

BATEM'de çocuklar için hobi seraları da kuracaklarına işaret eden Mustafa Özen, çocukların burada tohumun ilk toprakla buluşma anından sofraya gelene kadar ki hikayesini, domatesin ağaçta yetişmediğini öğreneceklerini söyledi. Mustafa Özen, projeyle öğrencilerin, Türkiye'de sadece EXPO 2016 Antalya'da bulunan Bilim ve Teknoloji Merkezindeki tarım bölümünün fide, tohum ve yaşayan duvar teknolojisini ve bitki dikim alanlarında basılı ve görsel materyaller eşliğinde bitkilerin yaşam döngüsünü göreceklerini belirtti.

Yapılan araştırmalarda düzenli olarak açık havada oynama şansı yakalayan çocukların hayal güçlerinin daha kuvvetli, daha yaratıcı ve işbirliğine daha yatkın olduğunu söyleyen Mustafa Özen, "Tam da bu noktada Antalya olarak yine bir ilke imza attık. Çocuklarımız EXPO 2016 Antalya'da toprağı, tarımı, çiçeği, yeşilin tüm tonlarını eğlenerek öğrensinler ve geleceğin teminatı çocuklarımız hayata daha pozitif baksınlar diye valiliğimizin himayesinde Yeşeren Çocuklar Projesi için kolları sıvadık. Amacımız, öğrenmekten zevk alan, heyecan duyan, meraklı, araştırmacı, gözlem yapan, çözümler üretebilen, doğa ve diğer tüm zeka alanlarını aktif şekilde kullanabilen, daha sağlıklı, yaratıcı, stressiz, mutlu, çevre ve doğaya önem veren çocuklar yetiştirmek" diye konuştu.

Son Güncelleme: 14.09.2018 12:07
Anahtar Kelimeler:
Expo Antalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.