Namık Karamancı Fen Lisesi Almanya'da

NAMIK Karamancı Fen Lisesi proje ekibi Almanya'nın Kamp- Lintfort şehrinde düzenlenen Erasmus+ KA2 projesi öğrenci çalışma toplantısına katıldı.

19 Aralık 2017 Salı 11:01
Namık Karamancı Fen Lisesi Almanya'da

Namık Karamancı Fen Lisesi'nin yanı sıra Almanya, Hollanda, İtalya ve Finlandiya'dan proje ortağı olan okullardan öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda 5 gün boyunca kültürel çeşitlilik, önyargılar, klişeler ve ulusal kimliklerle ilgili çeşitli atölye çalışmaları yapıldı. Çalışma toplantısına okuldan 2 öğretmen ve 5 öğrencinin katıldığını belirten Namık Karamancı Fen Lisesi Müdürü Hasan Kökçü, "Almanya, İtalya, Finlandiya ve Hollanda'dan proje ortağı olan okullarla birlikte kültürel çeşitlilik üzerine araştırmalar yaparak gençler arasında diyalog ve iletişim kanallarını kullanarak önyargıları azaltmak için birlikte çalışıyoruz" dedi.

Almanya toplantısında Türk ekibinin halk oyunları üzerine çalışma yaptığını anlatan proje sorumlusu İngilizce öğretmeni Hasan Biber, toplantıda ev sahibi ülkeden aile yanında kalan öğrencilerin yabancı dil becerilerini geliştirme fırsatı bulduğunu belirtti.

İlk defa yurt dışına çıktıklarını anlatan Ayşe Çetin, Zeynep Rümeysa Özdemir, Ezgi Hamarat, Buket Aslan ve Ahmet Berk Koç da şöyle dedi:

"Bu projede hem yabancı dil becerilerimizi geliştirebilme hem de değişik atölye çalışmalarına katılarak kültürel çeşitlilik, önyargılar, kültürlerarası iletişim, ulusal kimlikler üzerine bilgi ve yeterliğimizi arttırma fırsatı bulduk. Yabancı dilin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladığımız bir hafta içinde evlerinde kaldığımız ailenin ve diğer ülkelerden gelen öğrencilerin kültürlerini yakından tanıdık ve yeni arkadaşlar edindik."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.