MYO öğrencilerine uygulamalı eğitim

AKDENİZ Üniversitesi Elmalı Meslek Yüksekokulu (MYP) Seracılık Bölümü öğrencileri 'Sera Bitki Zararlıları' dersi kapsamında seralarda uygulamalı ders yaptı.

05 Ekim 2016 Çarşamba 12:11
MYO öğrencilerine uygulamalı eğitim
Elmalı MYO Seracılık Bölümü öğrencileri, öğretim görevlisi İsmail Akgün eşliğinde 'Sera Bitki Zararlıları' dersini domates serasında yaptı. Öğrenciler, sera zararlıları 'tuta' kelebeği başta olmak üzere diğer zararlılar hakkında detaylı bilgi aldı, mücadele çalışmalarını yakından izledi.

Elmalı'da seracılığın hızla geliştiğine işaret eden öğretim görevlisi İsmail Akgün, "Doğal olarak seralarda görülen zararlı böcek sayısı ve etkileri de artıyor. 'Tuta' adı verilen bu güve son yıllarda önemli zararlar oluşturuyor. 'Tuta'nın görüldüğü seralarda hemen önlem alınmalı. Biz de sera zararlıları konusunda teorik eğitim verdiğimiz öğrencilere, uygulamalı eğitim vermek istedik. Bu amaçla düzenlediğimiz teknik gezi öğrencilerin bitkilerini pekiştirmesi açısından yararlı oldu" dedi. 

Son Güncelleme: 05.10.2016 12:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.