Modern tasarımlar ilgi gördü

Antalya'da düzenlenen Uluslararası Mimarlık Bienali (IABA) kapsamında mimar Nilüfer Kozikoğlu'nun 'Algrid' ile 'Reoare' adlı yapısal mikro iklimlendirme sistemleri çalışması yoğun ilgi gördü.

12 Eylül 2013 Perşembe 10:02
Modern tasarımlar ilgi gördü
Mimarlar Odası Antalya Şubesi tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Mimarlık Bienali (IABA) kapsamında Kaleiçi, Yat Limanı, Kalekapısı, Cumhuriyet Caddesi, Haşim İşçan Mahallesi'ni kapsayan bienal alanındaki sergiler, ilgi odağı oldu. Bienalde deneysel mimarlık işleri kapsamında düzenlenen eğitim sergisinde yer alan, mimar Nilüfer Kozikoğlu'nun İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki araştırmalarını kapsayan çalışması beğeni topladı.

Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nde sergilenen 'Algrid' ile 'Reoare' adlı yapısal mikro iklimlendirme sistemleri çalışmasını anlatan Kozikoğlu, kentsel yapılarda mekanik sistemin kullanımına dikkati çekmeye amaçladığını belirtti. Cephe yüzeyinde kullanım için tasarladığı 'Reoare' adlı çalışmasını tanıtan Kozikoğlu, hava şartlarını ve insan hareketlerini algılayıcı özelliğe sahip sistemin hareketli yapısıyla ortam havasını değiştirdiğini söyledi. Kozikoğlu, Algrid adlı çalışmasında da pet şişe içerisine suya hava doldurup, yosun besinleri eklediğini, bir süre sonra oluşan yosunların da ortamda gölgelendirmeyi sağladığını belirtti. 

Son Güncelleme: 12.09.2013 10:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.