Liselilerin projeleri görücüye çıktı

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde Emin Kasapoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda liseli mucitlerin projeleri görücüye çıktı.

10 Mayıs 2017 Çarşamba 11:32
Liselilerin projeleri görücüye çıktı
Kaş'a bağlı Yeşilköy Mahallesi'nde eğitim öğretim yapan Emin Kasapoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın açılışına Kaymakam Bilgihan Bayar, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Öztürkmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, eski Yeşilköy Belediye Başkanı ve Kaş Belediye Meclisi Üyesi Ahmet Akdeniz, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaş katıldı. Fizik, edebiyat, coğrafya, biyoloji, tarih, matematik, İngilizce, rehberlik, psikoloji ve teknoloji dallarında hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından kabul gören 20 proje de fuarda sergilendi. Bilim fuarındaki 20 projenin hazırlanmasında 16 danışman öğretmen ve 65 öğrenci görev aldı.



Okul Müdürü Muhammet Mermer, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın bu yıl ikincisini gerçekleştirdiklerini söyledi. 90 öğrencinin eğitim gördüğü okulda 65 öğrencinin projede görev aldığını aktaran Mermer, "Bu hazırlık döneminde, projelerde görev alan öğrencilerimiz bilimle, bilimsel çalışma ile tanıştı. Öğrendikleri bilgileri uygulama olanağı buldular. Geleceğin bilimde, teknolojide olduğunu kavradılar. Bu proje için TÜBİTAK'tan 5 bin lira hibe katkısı aldık" dedi. Açılışın ardından ziyaretçiler projeleri tek tek inceledi, öğrencilerden projeler hakkında bilgi aldı. Özellikle okul öncesi eğitimle ilgili projeler, dikkati çekti. 

Son Güncelleme: 10.05.2017 11:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.