LGS sınav sonuçları açıklandı, sorgula!

LGS sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Binlerce lise öğrencisinin lise tercihlerini yapabilmek için merakla beklediği LGS sonuçları erişime açıldı. İlk defa bu yıl LGS adıyla gerçekleştirilen liseye geçiş sınavlarına katılan öğrenciler sonuçlarını nereden görüntüleyebilecek? LGS sınav sonuçları nasıl öğrenilir? 2018 LGS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar...

26 Haziran 2018 Salı 16:15
LGS sınav sonuçları açıklandı, sorgula!

LGS sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Nitelikli bir liseye yerleşebilmek için sınava katılan öğrenciler, tercih işlemlerini yapabilmek için sonuçları merakla bekliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı ise TEOG'un kaldırılmasının ardından yeni sistem olarak 2 Haziran'da gerçekleştirilen Liseye Geçiş Sınavı'nın (LGS) sonuçlarını açıkladı. Şimdi sıra tercihlerde. Adaylar sonuçlarını öğrendikten sonra tercih işlemlerini gerçekleştirecek. Peki, LGS sınav sonuçları nasıl öğrenilir? LGS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte 2018 LGS sınav sonuçları sorgulama sayfası...

LGS SINAV SONUÇLARI SORGULAMA 2018

TEOG'un ardından gelen yeni sınav sistemi olan LGS 2 Haziran'da uygulandı. LGS'nin birinci bölümü sözel, ikinci bölümü ise sayısal alandan yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı LGS sınav sonuçlarını açıklayarak öğrencilerin meraklı bekleyişini sona erdirdi.

LGS sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın http://sonuc.meb.gov.tr/ adresi üzerinden saat 16.00'da erişime açıldı.

LGS SINAV SONUÇLARI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Nitelikli okullardaki 126 bin 510 boş kontenjan için 996 bin öğrenci sınava başvurmuştu. Fen, Anadolu ve sosyal bilimler liselerinden birine gitmek isteyen öğrenciler 2 Haziran'da LGS'de ter döktü. Yaklaşık 1 milyon öğrencinin katıldığı LGS'de sınavı kazanan öğrenciler tercih işlemlerini yapacaklar. Fakat LGS tercihlerinin hangi tarih aralığında yapılacağı henüz açıklanmadı. LGS sonuçlarının açıklanmasından sonra başlayacak olan LGS tercihlerinin tarihi belli olduğunda haberimizin içeriğinde yer alacak.

SINAV İTİRAZLARI NASIL YAPILIR?

a. Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının ve sonuçların www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 iş günü içinde ÖDSGM resmî internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecek.

b. Elektronik ortamda yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” veya T.C. Ziraat Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı Tür kiye Halk Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı Türkiye Vakıflar Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı ya da şube den, a yrıca; https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartları aracılığıyla 20 TL (KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir.

c. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının http ://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

ç. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların e-Okul Sistemi veya http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 gün lük dava açma süresini durdurmamaktadır.

d. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu/ATM fişi eklenmemiş, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

e. Faksla ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

Son Güncelleme: 26.06.2018 16:29
Anahtar Kelimeler:
LGS Sınav Sonuçları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.