İmam Hatip Okulu yeni sezona yetişecek

Kemer Kuzdere Mahallesi'nde yapımı süren 24 derslikli İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi'nin, önümüzdeki yıl eğitim öğretim sezonunda hizmete girmesi hedefleniyor.

05 Mart 2015 Perşembe 09:35
İmam Hatip Okulu yeni sezona yetişecek
Kemer'e bağlı Kuzdere Mahallesi'nde inşaatı süren 17.5 dönüm üzerine kurulu 24 derslikli İmam Hatip Ortaokulu ve Lise binasını gezen Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinatörü Kahraman Üraz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Damarcan, İmam Hatip Yaptırma Yaşatma Derneği Başkanı Fahrettin Uçarcı, dernek üyesi ve Kuzdere eski Muhtarı Mustafa Arslan, müteahhit Ahmet Hastürk'ten bilgi aldı.

'YENİ SEZONA YETİŞECEK'
İlçe Koordinatörü Kahraman Üraz, "İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi inşaatında son aşamaya gelindi. Kemer genelinde büyük bir boşluğu dolduracak. Şu anda öğrencilerimiz, farklı okullarda eğitim görmekte. İnşallah önümüzdeki eğitim öğretim sezonuna İmam Hatip Ortaokulu ve Liselerini buraya taşıyarak Kemer'e bir okul daha kazandırmış olacağız" dedi.

'SINIFLAR 20 KİŞİLİK OLACAK
İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Damarcan da okulun Mayıs ayında tamamlanıp yeni eğitim öğretim yılında hizmete girmesini hedeflediklerini anlatırken, "Anadolu Lisesi'nde İmam Hatip Lisesi, Rukiye Koç Ortaokulu'nda da İmam Hatip'in Ortaokul kısmı bulunuyordu ve orada da sıkıntılarımız vardı. Bu inşaatın tamamlanmasıyla hem oraları rahatlatmış olacağız hem de imam hatibin kendine özel okulu olmuş olacak. Öğrenciler burada istedikleri gibi yetişebilecek. Yeni imam hatip okulumuz 24 derslikli, 12'si ortaokul, 12'si lise olacak. Toplamda 750 kişiye kadar öğrenci alabileceğiz ama sınıfların çok kalabalık olmasını istemiyoruz. Bu nedenle de 20 kişilik sınıflar yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

'YANINA CAMİ YAPTIRILACAK'
İmam Hatip Yaptırma Yaşatma Derneği Başkanı Fahrettin Uçarcı ise "Burayı ormandan tahsis aldık. Bakanlığımız buraya 24 derslikli bir okul yapmaya karar verdi. Şimdi biz de buna karşılık öğrencilerimizin yetişmesi için, hani diğer meslek okullarında atölyeler olur ya, demir atölyesi, mobilya atölyesi gibi bizim de imam hatip okulumuza bir atölye gerekiyor. Bu da cami. Bunun için de proje kısmını bitirdik. Kemer Belediyesi ile görüşeceğiz ardından ne gerekiyorsa yapıp hemen cami inşaatımıza başlayacağız. Camimizin altında da 300 metrekarelik bir konferans salonumuz olacak. Bu konuda da Kemerli vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.
 

Son Güncelleme: 05.03.2015 09:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.