İlk eğitim gönüllüsü yaşamını yitirdi!

ANTALYA'nın Demre ilçesinin ilk eğitim severi, iş insanı Osman Hacıkadiroğlu, İzmir'de yaşamını yitirdi. Hacıkadiroğlu'nun cenazesi Demre'ye getirilerek toprağa verildi.

30 Nisan 2020 Perşembe 14:56
 İlk eğitim gönüllüsü yaşamını yitirdi!

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)-

Demre'nin ilk eğitim hayırseveri, iş insanı Osman Hacıkadiroğlu, yaşamını sürdürdüğü İzmir'in Menderes ilçesinde yaşamını yitirdi. Uzun süredir hastalıkla mücadele eden Hacıkadiroğlu, 85 yaşındaydı. Demreli olan Hacıkadiroğlu, Demre'de öncülük ederek kurduğu eğitim derneğiyle ilçeye ilk ortaokulun açılmasını sağlamış, okulun bugünkü 3,5 dönüm arsasını bağışlamış ve okulun yapımı için parasal destek sağlamıştı. Ardından bugünkü Yeni Cami'nin 1,5 dönüm arsasını bağışlayan Hacıkadiroğlu, Demre'de ilk beyaz eşya ticaretini başlatan insan da olmuştu.

Demre'den 1974 yılında İzmir'in Menderes ilçesine göç ederek ticaretle uğraşan evli ve iki çocuk babası Osman Hacıkadiroğlu'nun cenazesi, vasiyeti üzerine Demre'ye getirilerek, doğduğu yer olan Köşkerler Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi. Hacıkadiroğlu'nun cenazesine Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Ertuğrul Ünal, eski Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör ve yakınları katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.