İL MÜDÜRÜ’NDEN ‘KOBAY’ YANITI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Antalya’da başlatacağı ‘40 Dakika Ders 40 Dakika Teneffüs’ projesine yönelik eğitim sendikalarının “Çocuklarımız kobay olacak” eleştirilerine Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan yanıt verdi. Arslan, “Öğrencilerimizin daha fazla sanat, kültür ve spor etkinliklerine katılması kobaylık olamaz. Okulu yaşayan bireyler yetiştireceğiz” dedi.

18 Ocak 2019 Cuma 10:30
İL MÜDÜRÜ’NDEN ‘KOBAY’ YANITI

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan ‘Okul 2023’ projesi kapsamında ‘40 Dakika Ders, 40 Dakika Teneffüs’ uygulaması, Antalya’da 4 Şubat’ta 12 okulda uygulanacak. Uygulamaya yönelik sendikalardan yükselen, “Çocuklarımız kobay olacak” şeklindeki tepkiye ilk kez yanıt veren Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, “Öğrencilerimizin daha fazla sanat, kültür ve spor etkinliklerine katılması, kendini geliştirmesi kobaylık olamaz” diye konuştu.

ZAMAN BASKISI OLMAYACAK

Yeni sistemin ikinci dönem itibariyle uygulamaya konulacağını kaydeden Arslan, “Biz bu uygulamayı çocuklarımızın kişisel gelişimi açısından fırsat olarak görüyoruz. Elbette uygulamayla ilgili eleştiriler, öneriler olabilir. Ancak bu sistem öğrencilerimizi okula bağlayacak, özel ilgi alanlarına daha fazla ve kaliteli zaman ayırmalarını sağlayacak. Biz bu bağı zaman baskısını ortadan kaldırarak güçlendireceğiz” dedi.

ÖĞRENCİ SIKILIYOR

“Okulu zorunluluk halinden çıkarıyoruz” diyen Arslan, şöyle devam etti: “Öğrenci ile okul arasındaki bağlar kuvvetlendikçe çok daha etkili bir eğitim sistemi ortaya çıkacak. Şimdi herhangi bir okula gidelim; zil çaldığında öğrencilerin kendini bağırarak dışarı attığını görürsünüz. Neden? Çünkü sıkılıyorlar. İşte biz bu havayı dağıtacağız. Okulu yaşayan bireyler yetiştireceğiz.”

KURUL TAKİP EDECEK

Elbette sistemle ilgili geliştirmeler de yapılacak. Biz uygulama sürecinde kapsamlı raporlar hazırlayacağız. Velilerin talepleri de dinlenecek. Hatta Üniversitelerimizden bilim kurullarımız takipte olacak. Onlar da rapor hazırlayıp eksikleri bizimle paylaşacaklar. Umarım öğrencilerimizin eğitimine, sosyal gelişimine katkımız olur.”

FARKLI ETKİNLİKLER

40 dakikalık teneffüste ‘Spor Etkinlikleri, Halk Oyunları, Müzik ve Gösteri Etkinlikleri, Görsel Sanat Etkinlikleri, Bilgisayar Etkinlikleri, Model Uçak Yapımı, Kişisel Gelişim, Geleneksel Çocuk Oyunları Ve Yabancı Dil’ ana etkinlik toplam 9 kategoriden oluşacak. Öğretmenlerin, Halk Eğitim Merkezlerindeki usta öğreticilerin eğitim vereceği teneffüs etkinliklerinde öğrenciler kendilerine uygun etkinliği seçecek.

HANGİ OKULLARDA UYGULANACAK

‘40 Dakika Ders, 40 Dakika Teneffüs’ uygulaması Aksu Cihadiye Ortaokulu, Alanya Mahmutlar Kılıçaslan İlkokulu, Finike İsmail Erol İlkokulu, Gazipaşa Burhan İlkokulu ve Ortaokulu, Kaş Dirgenler İlkokulu, Palamut İlkokulu ve Ortaokulu, Kemer Merkez İlkokulu, Hacı Mehmet Saygın İlkokulu ve Kumluca Mavikent Çanakçı 75. Yıl İlkokulu’nda hayata geçirilecek.

Kaynak: Salim UZUN/Hürriyet

Son Güncelleme: 18.01.2019 10:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.