HEM kurslarına yoğun ilgi

AZİZE Kahraman Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğü'nce açılan el sanatları kursunda 90 kursiyer eğitim alıyor.

03 Aralık 2016 Cumartesi 14:46
HEM kurslarına yoğun ilgi
Üçgen Mahallesi'ndeki Perizat Berberoğlu Kurs Merkezi'nde açılan el sanatları kursunda kursiyerlere
usta öğretici Berna Göker tarafından ahşap ve seramik objeler üzerinde uygulamalı boyama teknikleri gösteriliyor. Kursiyerler eğitimler sonunda duvar panoları, dekoratif ve hediyelik süs eşyaları üretiyor.

ESKİLER DE YENİLENİYOR
Berna Göker, kursa katılan genç ve yetişkin kursiyerlerin yetenek ve el becerilerini ortaya çıkardıklarını ifade etti. Kursiyerlerin çalışmalarla bir yandan evlerini süslerken diğer yandan üretimlerini satarak aile ekonomisine katkıda da bulunduğunu ifade eden Göker, "Evlerde kullanılmayan masa, sandalye, sehpa, ekmek kutusu, çerçeveli ayna, küçük çekmeceli dolap gibi eski eşyaları da dekoratif süs eşyasına dönüştürüyoruz" dedi.



KURSLAR YAYGINLAŞTI
Kurs merkezini denetleyen ve çalışmaları yerinde izleyen Azize Kahraman HEM Müdürü Kenan Yavuz ise yeni sezonda el sanatları kurslarının çeşitlendirildiğini, sanat eğitimlerine katılımın her geçen yıl arttığını anlattı. Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: "AKHEM kurs merkezleri yanında, yerel yönetimler ile sivil toplum kuruluşlarının talepleri doğrultusunda da el sanatları ve mesleki kurslar açıyoruz. Mekân gösterilmesi halinde kurs öğretmeni ataması yapıyoruz. Amacımız; sanatsal ve mesleki kursları yaygınlaştırmak, katılım sayısını artırmak, kursiyerlerin aile ekonomilerine de katkıda bulunmalarını sağlamak."
 

Son Güncelleme: 03.12.2016 14:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.