Hazine gibi kütüphane

Gelişim Sanat Merkezi, bağışlanan binlerce adet birbirinden değerli İslam tarihi, yakın tarihimiz, Türk tarihi, Osmanlı ve Bizans tarihleri, dünyaca ünlü yazarların, sanatçıların, siyasetçilerin, hayat hikâyeleri, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında yayımlanmış gazete, dergi, Genelkurmay Başkanlığı'nın arşiv kitapları ve eşleri bulunmayan bilimsel kitaplarla hazineye dönüştü.

15 Ağustos 2013 Perşembe 10:20
Hazine gibi kütüphane
Merkezde oluşturulan kütüphanede tek tek incelenen değerli kitap, dergi ve belgelerin dijital görüntüleri bilgisayara aktarılıp, asılları ise özel dolaplarda korumaya alınacak.

Haşim İşcan Mahallesi'ndeki Gelişim Sanat Merkezi'nin yöneticisi Türk Öğer Koç, inceleme komisyonunca tasnifi gerçekleştirilen eserlerin birçoğunun koruma altına alınacağını belirtti. Koç, "Kitap bağışlarının devam ettiği kütüphanemiz kaynak kitaplar üzerinde araştırma, inceleme yapmak, kitap okumak isteyenlere açık olacak. Orta öğretim, lise, üniversite öğrencileri de kaynak eserlerimizden her an yararlanabilecek, aydınlanma söyleşilerine katılabilecek" dedi. Merkezde, yazar ve şairlere kitap dizgi-baskı hizmetleri de veriliyor. 

Son Güncelleme: 15.08.2013 10:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.