Eğitimde gurur veren başarılara imza attık

Çalkaya 75. Yıl İlköğretim Okulu’nda başlatılan “Genç Muhabirler Projesi” göz kamaştıran başarılarla devam ediyor. Okulun muhabir ekibinde görev yapan Damlanur Karacan, Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen ile bir röportaj gerçekleştirdi. Gökçen, Aksu’nun eğitimdeki başarı grafiğinin hızlı bir yükseliş içinde olduğunu vurguladı.

22 Kasım 2013 Cuma 11:31
Eğitimde gurur veren başarılara imza attık
Aksu Gazetesi Haber Müdürü Hilal Kara ile beraber İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen’i ziyaret eden genç muhabir Damlanur Karacan, Aksu’nun eğitimde yakaladığı hızlı gelişmeye ilişkin sorular sordu. Müdür Gökçen’in bu sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

-Sayın Müdürüm önce sizi tanıyarak başlamak istiyorum.
Aksu’nun Yurtpınar Köyü’nde ilkokulu bitirdi. Ortaokul ve liseyi Antalya İmam Lisesi’nde tamamladım. Ardından Burdur Eğitim Yüksek Okulu’ndan mezun oldum. 1988 yılının Ocak ayından itibaren öğretmenliğe başladım. O günden bu yana öğretmen ve yönetici olarak görevimi sürdürüyorum.

-Aksu’nun eğitim profili konusunda bilgi alabilir miyiz?
Aksu YGS ve LYS’de, Antalya’daki ilçeler arasında birinci sıradadır. İlköğretim düzeyinde de sürekli yükselişteyiz. Geçen yıl itibarı ile 732 öğrencimiz Anadolu Lisesi’ni kazandı. Ondan önceki yıl bu sayı  450’ydi. Bu sayı artarak devam ediyor. Aksu’nun eğitimdeki başarı grafiği sürekli artıyor. İki yıl önce Aksu Anadolu Öğretmen Lisesi’nin ilk bindeki öğrenci sayısı 8 iken, sonraki sene 32, geçen yıl da 37’ye yükseldi.  Bu başarıyı artırmaya yönelik projelerimiz var.

-İlçemizde eğitimle ilgili rakamları öğrenebilir miyiz?
İlçemizde 11 bin 657 öğrencimiz, 731 kadrolu, 83 ücretli öğretmenimiz var. Bu öğretmenlerimizle, öğrencilerimizin eğitimini en iyi şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. Yeni sisteme göre 57 okulumuz var. Bunlardan 27’si ilkokul, 23’ü ortaokul, 7’si de lise de düzeyinde. Liselerden biri engelli okulu, ikisi özel sağlık meslek lisesidir. Bir de Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz bulunuyor.

-Biz öğrencilerinize vereceğiniz bir mesajınız olacak mı?
Her şeyden önce geleceğimiz siz gençlere bağlıdır. Bu ülkenin başarısı, yükselmesi, ilerlemesi, her şeyi siz çocuklarımız ve gençlerimiz sayesinde olacaktır. Sizlerin başarısı bu açıdan çok önemlidir. Öğretmenlerimiz de geleceğimiz açısından çok büyük önem taşıyor. Ülkelerin geleceğinde öğretmenlerin payı hiçbir zaman göz ardı edilemez. Eğitimin kalitesi ne kadar yüksek olursa, ülkenin geleceğe ilişkin ümitleri de o kadar yüksek olur. Bu sayede çok değerli öğrenciler yetiştirirsiniz. Büyük Atatürk, “Milletleri kurtaranlar, ancak ve ancak öğretmenlerdir” demiştir. Öğretmenler bizim geleceğimizi aydınlatan güneşlerdir. Nasıl güneş bizlere hayat veriyorsa, öğretmenlerimiz de sizlerin geleceğine hayat veriyor. Bu nedenle, öğretmenlerinizi çok sevmeniz gerekiyor. Siz değerli yavrularımızın bunu hiçbir zaman unutmamasını istiyorum. Sizlerin geleceği, bu ülkenin geleceğidir. Her şey sizlerin omuzlarında yükseliyor. Atatürk’ün işaret ettiği “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller olarak yetişmenizi istiyoruz.

-Bize bu söyleşi imkanını verdiğiniz için çok teşekkür ederiz.
Ben de sizlere çok teşekkür ederim. Sen ve arkadaşların çok güzel bir görev yapıyorsunuz. İlçemizin kültürel hayatına büyük katkılar sağlayacağınıza inanıyorum.

Gökçen’den Öğretmenler Günü mesajı
İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Öğretmenler insanların gönüllerinde yaşar” dedi. Müdür Gökçen’in mesajı şöyle:

“Doğruya güzelliğe, odur yolu gösteren

Odur hep geleceğe güvenle gülümseyen

Bir ana, bir babadır çocuklara sunulan

Odur eli öpülen, odur fedakar insan

Geleceğimizin mimarları yetiştiren çok değerli öğretmen arkadaşlarım; öğretmen olmanın sevinciyle dolu olduğunuzu biliyorum. Öğretmenlik bir bahar güneşi gibidir. Nasıl can verirse güneş havaya, suya, toprağa… Öğretmenler de öyle hayat verir bu topluma, insanlığa. İnsanlık öğretmen sayesinde tanışmıştır medeniyetle. En anlamsız sanılan şeyler, onun eli değdiğinde mana yüklenir. Hayatın anlamı onun elinden dökülür tahtaya, kağıda. Öğretmenler insanların gönüllerinde yaşar.

Minnet ve şükran ile anıyorum
Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmen arkadaşlarımın öğretmenler gününü kutlarım. Başta, Başöğretmen Büyük Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimiz ile şehit öğretmenlerimizi saygı, minnet ve şükran ile anıyorum. Öğretmenler gününüz kutlu olsun değerli öğretmenlerim. Saygılarımla.”

 

Son Güncelleme: 22.11.2013 11:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.