Eğitim Sen'den yarıyıl değerlendirmesi

Eğitim Sen Antalya Şubesi 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi sonunda genel bir değerlendirme yaptı.

23 Ocak 2017 Pazartesi 14:48
Eğitim Sen'den yarıyıl değerlendirmesi
Eğitim Sen Antalya Şubesi'nde Şube Başkanı Kadir Öztürk ve yöneticilerinin katıldığı toplantıda, 2016- 2017 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısının, eğitimde son yılların en ağır saldırı ve tehditlerin, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında hükümet ve MEB eliyle hukuksuz ihraç ve açığa almaların yaşandığı bir dönem olduğu kaydedildi.

MEB ve üniversitelerde çok sayıda eğitim ve bilim emekçisinin hukuksuz bir şekilde ihraç edildiğini belirten Kadir Öztürk, Antalya'da da pek çok eğitimcinin haksız yere cezalandırıldığı, sürgün edildiği, maaştan kesme ve kınama şeklinde cezalandırıldığını söyledi.

Eğitim harcamalarının düşürüldüğünü de kaydeden Öztürk, “Özel sektöre destek artırılmış ve hane halkının eğitim alanındaki harcamaları da artmıştır. 2011'de 79 milyar TL olan toplam eğitim harcamaları 2015'de 135 milyar TL'ye yükselmiştir. 2011'de 13 milyar 650 milyon TL olan hane halkı eğitim harcamaları 2015'de 25 milyar 204 milyon TL'ye çıkmıştır" dedi.

Çocukların eğitim hakkından eşit şekilde yararlanamadığını söyleyen Öztürk, çocuk yaşta evlendirmeyi özendiren düzenlemeler yapıldığı, çocuk işçiler sorununun büyüdüğü, okullarda, yurtlarda, kurslarda çocuklara yönelik cinsel istismar, şiddet ve ölümlerin de arttığını anlattı.

TEOG sınavında tercih yapmayan veya tercihlerine yerleşemeyenler hariç 1 milyon 387 bin 784 aktif öğrenci bulunduğunu belirten Öztürk, son 14 yılda açık öğretime kayıt yaptıran sayısının 5.6 kat arttığını ifade etti. Öztürk, bu dönemde eğitimin acil çözüm bekleyen sorunlarında belirgin artış yaşandığını ve kamu kaynaklarının özel okullara aktarılması uygulamasının artarak devam ettirildiğini öne sürdü. 

Son Güncelleme: 23.01.2017 14:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.