Çocuklarınız bize emanet

Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, uyum için 1 hafta okula erken başlayan miniklere çikolata, boyama kitabı ve boya hediye etti. Gülay, sınıf kapılarında çocuklarını bekleyen annelere de "Çocuklarınız 12 yıl bize emanet" dedi.

13 Eylül 2013 Cuma 10:00
Çocuklarınız bize emanet
Antalya'da 35 bin ana sınıfı, 45 bin ilkokul birinci sınıf öğrencisi olmak üzere 9 Eylül Pazartesi günü 80 bin minik öğrencinin 'Okula Uyum Programı' kapsamında 1 hafta erken başladığı okullarda, anneler çocuklarını sınıf kapılarında bekliyor. Öğretmenler ise okulu, sınıfı ve buradaki yaşamı anlatmaya çalışıyor. Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Abdurrahman- Neriman Bileydi İlkokulu'nda anasınıfı ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerini ziyaret ederek, okula uyum sürecini izledi. Gülay, miniklere çikolata, boyama kitabı ve boya armağan etti.

OBEZİTEYLE MÜCADELE
Birçok öğrencinin çikolata ikramını kabul etmediğini gören Milli Eğitim Müdürü Gülay, miniklerin annelerini tebrik etti. Çağımızın en önemli problemlerinden birinin obezite olduğuna dikkati çeken Gülay, Antalya'da okul kantinleri başta olmak üzere Sağlık İl Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde çocuklara sağlıklı gıdaların ulaştırılmasına ve bu konuda eğitime ağırlık verdiklerini söyledi. Milli Eğitim Müdürü Gülay, anasınıfından başlattıkları bu eğitimlerin yanı sıra, annelerin de bu konudaki katkısının çok önemli olduğunu belirterek tebrik etti.

440 BİN EVLAT
16 Eylül itibariyle yeni eğitim ve öğretim döneminin başlayacağını belirten Gülay, "440 bin öğrenci evladımız okula başlayacak. Siz onları çok seviyorsunuz, ancak emin olun ki biz sizden bin kat daha fazla seviyoruz" dedi.

İYİ BİRER İNSAN OLACAKLAR
Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü olarak üç projeye büyük önem verdiklerini anlatan Gülay, şunları söyledi: "Bir başkasının hakkına saygı gösteren, arkadaşlarını seven, insan sevgisiyle dolu bir nesil yetiştireceğiz. İşte bunun için Değerler Eğitimi projemiz var. Öğretmenlerimiz bugünden itibaren bu eğitimlere başlayacak. İlkokulu tamamlayıp ortaokula, liseye geçtiğinizde akademik başarıları artıran projelerin çalışmaları başlayacak. Üçüncüsü sosyal ve sportif etkinliklerle uğraşan sağlıklı bireyler."

Gülay, bu 3 projeyle çocukları 12 yıl sağlıklı bir şekilde yetiştireceklerini, yaz tatillerinde annelere emanet edeceklerini belirterek, "17-18 yaşına geldiğinizde mükemmel birer dünya insanı olarak ülke, bayrak, insan sevgisiyle dolu bireyler olacaksınız" dedi. Milli Eğitim Müdürü Gülay, ziyareti sırasında miniklerle fotoğraf çektirdi. 

Son Güncelleme: 13.09.2013 10:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.