AÜ'nün 2 AB projesine hibe

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) koordinatörlüğünde başvurusu yapılan iki proje, Türkiye Ulusal Ajansı'ndan hibe almaya hak kazandı.

28 Kasım 2019 Perşembe 13:12
AÜ'nün 2 AB projesine hibe

ANTALYA, (DHA) -

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 2019 yılında Türkiye genelinde Yenilik Geliştirmeye Yönelik Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında 35 adet proje teklifi ve Yükseköğretim Alanı Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında 15 proje teklifi, hibe desteği almaya hak kazanırken, AÜ'nün koordinatör olarak hazırladığı iki proje, hibe desteği alan projeler arasına girmeyi başardı.

Hibe almaya hak kazanan projelerden biri olan 'Intern Prize: Business Ideas Generation' Erasmus+ Ana Eylem 2 Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar Projesi Akdeniz Üniversitesi'nin koordinatörlüğünde, üniversite, meslek liseleri ve STK'ların yer aldığı 16 ortaklı bir proje. Proje kapsamında mesleki eğitimde 80 adet yaratıcı ve yenilikçi iş fikirleri geliştirilecek. Bu alanda 16 akademik yayın hazırlanacak, eğitimler düzenlenecek. 80 meslek lisesi eğitmeni, 120 meslek lisesi öğrencisi ve 32 girişimcinin yer alacağı Uygulama Topluluğu oluşturulacak ve 30 adet kısa mobil öğrenme videosu hazırlanacak.

Bir diğer proje 'Mapping Teacher Training in Europe-MATT' Erasmus+ Ana Eylem 2 Yükseköğretim Alanı Stratejik Ortaklıklar Projesi ise 4 üniversite ve 2 eğitim-araştırma kurumu olmak üzere 6 ortaktan oluşuyor. 1 Eylül 2019- 31 Ağustos 2021 tarihleri arasında yürütülecek MATT projesi, Avrupa'da 25 ülkede yükseköğretim kurumlarında anadil öğretmenlerinin seçim sürecinin, bu öğretmenlere verilen lisans programlarının, göçmenlere ve çok dilli sınıflarda anadil öğretim yöntemlerinin haritalandırılmasını amaçlayan bir ortaklık. Proje, anadil öğretmenlerinin kullandığı yenilikçi öğretim teknolojileri ve bunların sınıf yönetimi, öğrenci-öğretmen ilişkisi ve mobil öğrenmede nasıl kullanılabileceğini değerlendirmeyi amaçlıyor.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, 2014 yılından bu yana kesintisiz her yıl Erasmus+ Programı kapsamında aktif proje yürüten Akdeniz Üniversitesi'nin öncelikleri arasında mesleki eğitimin desteklenmesi ve yükseköğretimin güçlendirilmesi olduğunu söyledi. Rektör Ünal, projelerin üniversite öğrencilerine ve öğretim elemanlarına önemli katkı sağlayacağını ve Akdeniz Üniversitesi'nin AB projelerinden azami düzeyde yararlanarak uluslararası platformda daha aktif yer alacağını söyledi.

Anahtar Kelimeler:
AÜnün 2 AB Projesine Hibe
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.