AÜ'de 15 yeni bölüm

YENİ eğitim ve öğretim döneminin başlamasına kısa süre kala Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, yeni dönemde 15 farklı bölüm açılacağını ve bölümler için 15 bin 639 kontenjan belirlendiğini açıkladı.

04 Ağustos 2018 Cumartesi 11:18
AÜ'de 15 yeni bölüm

2018-2019 eğitim ve öğretim dönemi öncesi çağın gereklerine uygun yeni fakülte ve yüksekokulların üniversiteye kazandırıldığını belirten AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, 2017 yılı içerisinde Manavgat Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Demre Dr. Hasan Ünal Meslek Yüksekokulu kurulduğunu hatırlattı. Bunun yanında Havacılık, Kök Hücre, Sosyal Politika ve Göç, Biyomedikal Teknolojiler, Enerji, Yaşlılık, İpek Yolu ve Klinik Araştırma gibi araştırma ve uygulama merkezlerinin faaliyete geçtiğini kaydeden Prof. Dr. Ünal, Kemer'de Denizcilik Fakültesi ile Antalya Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin de kurulduğunu söyledi.

Yeni açılan bölümlerin sektörün ihtiyacını karşılayacak nitelikli meslek elemanı yetiştirmeye devam edeceğini belirten Prof. Dr. Ünal, “Yeni açılan ve bu yıl eğitim öğretime başlayacak Manavgat Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Kemer Denizcilik Fakültesi ve Demre Dr. Hasan Ünal Meslek Yüksekokulu yanında özellikle meslek yüksekokullarımızda yeni açılan ve ihtiyacı karşılayacak bölümlerle sektörün ihtiyacını karşılayacak nitelikli meslek elemanı yetiştirmeye devam edeceğiz" dedi.

15 BİN 639 KONTENJAN

Akdeniz Üniversitesi'nde 24 fakülte, 1 yüksekokul, 7 enstitü, 1 konservatuvar, 12 meslek yüksekokulu ve 54 araştırma ve uygulama merkezi ile 99 birimde 2044'ü uluslararası olmak üzere 74 bin öğrenciyle eğitim ve öğretime devam ettiklerini dile getiren Ünal, “Yeni eğitim ve öğretim döneminde ilk kez öğrenci alacak olan 15 fakülte ve meslek yüksekokulunda 15 farklı program açıldı. Kontenjan ise 15 bin 639 olarak belirlendi" diye konuştu.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Ünal, yeni dönem öncesi kayıt tarihleri hakkında da bilgi verdi. Buna göre öğrenciler, 3- 5 Eylül tarihleri arasında (E-Devlet üzerinden) elektronik kayıt, 3- 7 Eylül tarihleri arasında da kazandıkları fakültelerin öğrenci işleri birimine başvurarak kayıt yaptırabilecek.

Akdeniz Üniversitesi'nde yeni dönemde açılacak olan fakülte ve meslek yüksekokullarındaki bölümler şu şekilde:

"Eğitim Fakültesi - Özel Eğitim Öğretmenliği, Kemer Denizcilik Fakültesi - Denizcilik İşletmeleri Yönetimi, Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi - Çocuk Gelişimi, Manavgat Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi - İşletme Enformatiği, Manavgat Turizm Fakültesi - Rekreasyon Yönetimi, Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği (İÖ), Sağlık Bilimleri Fakültesi - Beslenme ve Diyetetik, Uygulamalı Bilimler Fakültesi - Bankacılık ve Finans, Demre Dr. Hasan Ünal Meslek Yüksekokulu - Turist Rehberliği, Elmalı Meslek Yüksekokulu - Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, Finike Meslek Yüksekokulu - Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi, Korkuteli Meslek Yüksekokulu - Elektronik Haberleşme Teknolojisi, Manavgat Meslek Yüksekokulu - Çocuk Gelişimi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu - Medya ve İletişim".

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.