Aksu’da üniversiteye yerleşme oranı yüzde 29

Geçtiğimiz hafta yeni eğitim-öğretim dönemiyle birlikte Aksu’da 14 bin öğrenci okula başladı. Yüz yüze eğitime geçilmesi sıkı önlemleri de beraberinde getirdi. Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hoplar, yeni eğitim-öğretim döneminde alınan önlemler ve okulların başarı durumlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

20 Eylül 2021 Pazartesi 15:21
Aksu’da üniversiteye yerleşme oranı yüzde 29

Şu an en güvenli alanlar okullar

Aşılamanın ivme kazanıp, aşı vurulma yaşının 12 ve üzerine tanımlanmasıyla birlikte Korona virüs (Covid 19) ile mücadelede büyük bir adım daha atıldı. Okulların evler ve sokaklardan çok daha güvenilir bir ortam olduğunu dile getiren Yakup Hoplar, “Çocuklarımız maskeyle giriyorlar. İhtiyacı olduğunda maskesini değiştirebiliyor. Maskesini atacağı kutular ayrı kapaklı olarak hazırlanmıştır. Tuvaletlerde peçeteleri, lavabolarda sabunlar sürekli olarak yenileniyor. Sınıflar dezenfekte edilip günlük olarak temizleniyor” ifadesinde bulundu.

Öğretmenlerde aşılama yüzde 82

6 Eylül’den itibaren aşı olmayan öğretmenlerin de haftada iki kez PCR testi verme zorunluluğu gelmişti. Öğretmenlerin aşılanma durumuyla ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hoplar, “Aksu’da görevini yapan öğretmenlerin yüzde 82’si aşılandı. Yüzde 8’lik kısımda daha önce hastalık geçirmiş arkadaşlarımız var onlar şu an aşılanmıyor biliyorsunuz. Hamile olup doğum yapan arkadaşlarımız da var. Genel anlamda öğretmenlerimizden aşılılar çok yüksek. Şu ana kadar pozitif çıkan öğretmen arkadaşımız da olmadı” şeklinde konuştu.

Eğitime ara verilmiyor

Okullar kapatılabilecek kadar testi pozitif öğrenciye rastlamadıklarına dile getiren Yakup Hoplar, “Çok büyük çapta şu ana kadar bize pozitif anlamda okullarımızın tamamen kapatılması konusunda bir sıkıntı gelmedi. 1-2 okulumuzda aileden kaynaklanan sonucu pozitif çıkan öğrencimiz oldu. Anaokullarında pozitif öğrenci olduğunda tüm sınıfı karantinaya alıyoruz. İlkokuldan itibaren bir öğrencimizin test sonucu pozitif olması durumunda sadece o öğrenci karantinaya giriyor. Diğer öğrencileri de sürekli kontrol altında tutuyoruz. Sabahları öğrencilerin ateşleri ölçülüyor. Sınıf içerisinde ikinci bir vaka olduğunda, öğrenci uzaktan eğitim alarak eğitime ara verilmeden devam ediyor” dedi.  

Üniversiteye yerleşme oranı yüzde 29

Bu yıl, 12.sınıftan mezun olan 748 öğrenciden, 214 öğrencinin ön lisans ve lisans programına yerleştiğini kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hoplar,  “Öğrencilerimizin, bu yıl üniversiteye yerleşme oranı yüzde 29. Öğrencilerimizden 8 Tıp Fakültesi, 9 Diş hekimliği,  28 Mühendislik fakültesi, 7 Hemşirelik, 12 Fen Edebiyat Fakültesi, 5 öğretmenlik ve diğer fakültelere toplam 214 öğrenci yerleşmiştir” diye konuştu.

Akademik başarıya odaklanmak istiyoruz

Yakup Hoplar, Aksu’da bundan sonraki süreçte eğitimin akademik başarı kısmına odaklanmak istediklerini vurguladı. Fen Lisesi’nin başarılarının yanında Aksu Anadolu Lisesi ve Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin başarılarıyla anılmak istediklerinin üzerinde durdu. Türkiye’de puanla girilen tek meslek okulun Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olduğuna dikkat çeken Yakup Hoplar, “16 tane uçak bakım okulundan proje okulu olan tek kurum. Aksu ve Antalya’mızın gözbebeği olan bir okuldur. İyi bir eğitim kadrosu var. Hem idari hem de eğitim anlamında Aksumuzu Türkiye’ye duyuran bir okul” diye konuştu.

“Farklı tropikal meyveler yetiştirebiliriz”

Tarım kenti Aksu’nun önemli okullarından biri olan ve şimdiye kadar çok fazla ön plana çıkmadığı düşünülen Aysel Akın- Klaus Wagner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili planlarından bahseden Yakup Hoplar, “Tarımı daha güçlü ve bilimsel hale getirecek bir okula sahibiz. Bundan sonraki süreç için Tarım Meslek Lisesi öğretmenleri ve öğrencileriyle birlikte Antalya’mızda farklı neler yetiştirebiliriz buna odaklanacağız. Afrika’dan, Güney Amerika’dan ya da Ekvatordan Antalya’nın iklimine uygun hangi sebze ve meyveleri yetiştirebiliriz” diye konuştu. Lisenin yakınına bir sera yapıldığını dile getiren Yakup Hoplar, belirlenen meyveleri yetiştirebildikleri takdirde hem Türk ekonomisine hem de Antalya ekonomisine büyük katkı sağlayacaklarına değindi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.