Aksu Belediyesi Şahin Harun Kırbıyık Anaokulu Açıldı

Aksu ilçesi Çalkaya Mahallesi’nde “Aksu Belediyesi Şahin Harun Kırbıyık Anaokulu” düzenlenen törenle minik öğrencilere kapılarını açtı.

06 Eylül 2021 Pazartesi 19:43
Aksu Belediyesi Şahin Harun Kırbıyık Anaokulu Açıldı

Okul bahçesinde gerçekleşen törene, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, hayırsever iş adamı Şahin Harun Kırbıyık, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Mehteran gösterisinin ardından açılış konuşmasını yapan Vali Ersin Yazıcı, hayırsever Şahin Harun Kırbıyık ve ailesine yeni eğitim öğretim döneminde Aksu ilçesine kazandırdıkları okul dolayısıyla teşekkür etti. Eğitim ve öğretime yapılan yatırımların önemine değinen Ersin Yazıcı, “Topluma hediye edilen bu güzel okullar ya da benzeri yapılar sadece para ile imar edilmiyor. Bu bir gönül işidir. Ancak gönlü güzel insanlar, gönlü memleketi için sevdayla yanıp tutuşanlar bu güzelliği topluma kazandırabiliyor. Yoksa ülkemizde Allah daha çok versin, çok zengin insanlar var ama kıyıp, aklından geçirip bu tür katkıları yapamıyor. Dolayısıyla yaptığınız iş, büyük bir iş. Ben olaya para değil, bir gönül işi olarak bakıyorum. Gönlü güzel, gönlü büyük Kırbıyık ailesine ve Şahin beye huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun, Allah sizlerin sayısını arttırsın.” diye konuştu.

“Gençlerimiz daha iyi hazırlanabilsinler diye okullaşma oranını arttırıyoruz”

AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Şahin Kırbıyık’a Antalya’ya olan katkıları dolayısıyla teşekkür etti. Türkiye’de her geçen gün okul sayısının arttığını belirten Köse, “Gençlerimiz daha iyi hazırlanabilsinler diye okullaşma oranını arttırıyoruz. Okula başlama yaşını da oldukça düşürüyoruz. Bu anaokulu da çocuklarımızın kendilerini daha iyi yetiştirebilmeleri için çok önemli bir fırsat. Valimize de teşekkürü borç bilirim. Geldiğinden beri eğitim konusunda, başka diğer konularda olduğu gibi hep öncülük etti hayırseverlerimizle birlikte. Çok daha fazla öğrencimize imkân sağlama noktasında bizlere öncü oluyor.” ifadelerini kullandı.

“Antalya’da 25 bin 41 öğrenci okul öncesi eğitime başladı”

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle eğitime verilen uzun aranın ardından ilk ders zilinin çaldığı günde açılışı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Antalya’da 25 bin 41 öğrencinin okul öncesi eğitime başladığına dikkat çeken Hüseyin Er, bu sayıyı yeterli bulmadıklarını vurgulayarak, “İnşallah Şahin Kırbıyık’ın yapmış olduğu bu anaokuluyla okullarımızda okuyan öğrencilerimizin sayılarını daha da arttıracağız. Antalya’da okul öncesi eğitimini yüzde yüze ulaştırmak istiyoruz. Sayın belediye başkanımızın, yardımcılarının ve Aksu halkımızın katkılarıyla bu mekânı oluşturmaları eğitim açısından çok kıymetlidir. Aksu, Antalya’mız için çok kıymetli ve çok stratejiktir. Buradaki eğitimin kalitesiyle Antalya ve ülkemizin eğitim kalitesi çok daha yükselecektir” şeklinde konuştu.

“Eğitim olmazsa olmazımız”

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ise, Kovid-19 salgını nedeniyle eğitim ve öğretime verilen aranın en çok öğrencileri etkilediğini belirterek, “İnşallah kaybettiğimiz zamanı da telafi ederek, bu yıl iyi bir eğitim-öğretim sezonunu geçiririz. Eğitim olmazsa olmazımız. Eğitimin içerisini dolduran Milli Eğitim’dir. Belediye olarak biz de hayırseverimiz, vatandaşlarımız herkes elinden geldiğince Milli Eğitim’e destek veriyoruz. Hayırseverlerimiz de taş tuttu sağ olsunlar, Aksu’muzda şu an okul eksiğimiz çok kalmamıştı. Okul öncesi eğitimde ciddi eksiğimiz vardı. Belediye olarak biz de bir taş tutalım istedik. Hayırseverlerimiz de sağ olsun bir şeyler yaptı. Bunun arkası gelsin istiyoruz.” dedi.

Aksu Belediyesi olarak desteklerini sürdüreceklerini dile getiren Halil Şahin, sözlerine “Belediye olarak temizlik, güvenlik anlamında içini dolduracağız. Herkes üzerine düşeni yaparsa Aksu’da, eğitim anlamında çıtayı çok daha yükseklere çıkaracağımızı düşünüyorum. İnşallah Şahin Kırbıyık gibi daha birçok hayırseverlerimiz de olur” diye devam etti.

Hayırsever Şahin Harun Kırbıyık ise, Aksu’ya yeni bir okul kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Aksu’muza güzel bir okul kazandırabildiysek ne mutlu bize. Yörükler, her zaman vatanın ve milletin yanında olmuştur. Tarsus Karakeçili Yörüklerinden, Aksu Yörüklerine selam olsun.” dedi. Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesimi ile tören sona erdi.

Haber Merkezi

Son Güncelleme: 08.09.2021 10:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.