78 bin minik ders başı yaptı

Antalya'da anasınıfı ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin okula uyumu için okul zili 1 hafta öncesinden çaldı. Bu kapsamda 43 bin anasınıfı, 35 bin de ilkokul birinci sınıf öğrencisi anne-babalarıyla okula ilk adımı attı.

08 Eylül 2014 Pazartesi 14:11
78 bin minik ders başı yaptı
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında 15 Eylül Pazartesi günü başlayacak 2014-2015 eğitim ve öğretim dönemi, anasınıfı ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için 1 hafta erken başladı. Miniklerin okula, öğretmenlerine ve arkadaşlarına uyum sağlaması amacıyla 1 hafta önceden başlatılan uyum süreci kapsamında Antalya'da 43 bini anasınıfı, 35 bini de ilkokul birinci sınıf olmak üzere toplam 78 bin minik okula ilk adımı attı.

Genellikle anne velilerin eşlik ettiği miniklerin eğitim-öğretim hayatına başladığı bu günde İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da Döşemealtı Karataş İlkokulu'nda minikleri yalnız bırakmadı. Milli Eğitim Müdürü Gülay ve yöneticilerin katıldığı yeni dönem açılışında anasınıfı ve birinci sınıfa başlayan çocukların sınıfları ziyaret edildi. Gülay, minik öğrencilere ziyaretinde çeşitli hediyeler de verdi.

Okul, öğretmen ve arkadaşlarıyla uyum için anasınıfı ve birinci sınıf öğrencilerinin okula 1 hafta erken başladığını belirten Osman Nuri Gülay, uyum süreci için bu yıl 43 bin anasınıfı, ilkokul birinci sınıfta ise 35 bin öğrencinin okula başladığını kaydetti. Antalya'da geçen yıl 38 bin 857 olan anasınıfı öğrenci sayısının bu yıl yaklaşık 5 bin artışla 43 bin olduğunu kaydeden Gülay, tüm öğrenci, öğretmen ve velilere yeni eğitim öğretim döneminde başarılar diledi. 

Son Güncelleme: 08.09.2014 15:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.