440 bin öğrenci tatile girecek

2016-2017 eğitim ve öğretim yılı yarıyıl tatili 20 Ocak Cuma günü başlıyor. Antalya'da 1516 okulda 440 bin 715 öğrenci ile 30 bin 255 öğretmen tatile girecek. Milli Eğitim Bakanlığı genelgesiyle öğrencilere sömestr tatilinde ev ödevi verilemeyecek.

17 Ocak 2017 Salı 15:56
440 bin öğrenci tatile girecek
Milli Eğitim Bakanlığı 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi 20 Ocak Cuma günü sona eriyor. Antalya'da anaokulundan ilkokula, ortaokuldan liselere kadar toplam 1516 okulda 30 bin 255 öğretmen ve 440 bin 715 öğrenci 15 gün tatil yapacak. Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nce 20 Ocak Cuma günü Muratpaşa Antbirlik İlkokulu'nda Vali Münir Karaloğlu ve Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan'ın katılımıyla karne töreni düzenlenecek.

EV ÖDEVİ YASAK
Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın da açıkladığı ve bakanlığın tüm illere gönderdiği genelgeye göre, sömestr tatilinde test çözme, özet çıkarma gibi öğrenciyi tek tip alana yönlendiren ev ödevlerinin verilmeyeceğini söyledi. Arslan, ev ödevi yerine öğrencinin kendini tanıması, geliştirmesi ve sosyalleşmesine katkı sağlayacak sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmasının teşvik edilmesinin istediğini söyledi.

OKUL BİRİNCİLERİNE TATİL HEDİYESİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Akdeniz Turistik Otel İşletmecileri Birliği ve Alanya Turistik İşletmecileri Derneği işbirliğiyle bu yarıyılda da ortaokul ve liselerdeki okul birincileri 5 yıldızlı otellerde tatil hediyesi kazanacak. Milli Eğitim Müdürü Arslan, il genelinde toplam 833 lise ve ortaokulda okul birincisi olan öğrencilerin anne ve babalarıyla 3 kişi olmak üzere otellerde tatille ödüllendirileceğini dile getirdi. 

Son Güncelleme: 17.01.2017 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.