Başkanlık, muhtarlık veya Meclis Üyeliği bunlar toplumda yer edinmek için kullanılacak yerler değil, topluma hizmet edebilmek için kullanılacak yerler olmalı.

Çözüm odaklı olmanız gerekir buralarda görev yapabilmeniz için.

Giyiminiz, duruşunuz, konuşmanız, üslubunuz, nezaketiniz, kadına, çocuğa, gence, yaşlıya nasıl davranılır bunları çok öncesinden öğrenmiş ve yaşam şekli haline getirmiş olarak buralara talip olmalısınız.

Öyle kapıyı tıklamadan, izin istemeden içeri giriyorsanız, ağzınızdan baloncuklar saçarak konuşuyorsanız, kulağınız bir takım şeyleri duymuyormuş gibi sözler ulu orta sarf ediyorsanız boşaltın o makamları, hak edenler gelsin.

Tabi ki işini layıkıyla yapanları tenzih ediyorum. Ama bu görevlerde olup da adabı muaşeret kurallarından bir haber olanlar yok değil. 2015 Türkiye’sinde hala böyle insanların bu makamlarda varlığı açıkçası üzücü.

Amacım kimseyi incitmek ya da üzmek değil. Burası Aksu olabilir, bu Aksu artık 7 senedir koskoca Antalya Büyükşehir’in MERKEZ ilçesi. Bu böyle biline. Eski çamlar bardak oldu yani.  Yer gök harıl harıl çalışma içerisinde. Bir seneye kalmaz Aksu’nun eski halinden eser kalmayacak. Güzel, temiz, yaşanılabilir bir Aksu olacak. Şimdiye kadar sahilden teğet geçen turist, artık Aksu’nun içinde olacak. Bir bardak çayını sizlerle içecek.

Bu kadar çalışmayı ve değişimi görmezden gelemezsiniz. Üslup bilmeyen kişilerde artık bunları öğrense iyi olur. Sizler, sevgili çocuklarımıza, değerli gençlerimize rol model olacaksınız. Çocuklar büyüklerinin gözlerinin içine bakarak büyümekte. Attığınız her adım, yaptığınız her olumlu ya da olumsuz davranış onların belleklerinde yer edinmekte.

Diğer önemli bir konu ise, Aksu’da çok az da olsa kadın başkanlarımız oluşmaya başladı. Onlar, kardelen misali, bu ataerkil toplumda seslerini duyurmaya ve işlerini yapmaya çalışıyorlar. Ama görüyorum ki bu hanımefendilere saygı duymak, onları desteklemek yerine, baş ezmeye çalışanlar sayıca fazlalaşmış. Tipik Ortadoğulu hareketi bunlar. Zaman zaman basından izlemek zorunda kalırız, 100 erkeğin hunharca bir kadını katletmesini. Lanet okuruz o taşı atanlara.

 Siz siz olun 2015 modern Türkiye’de başkan olmuş bir hanımefendiyi başınıza taç edin. İllaki bir şeyler yapmaya ya da sesinizi duyurmaya çalışacaksanız bile başkanlık yapan, başarılı hanımlar üzerinden prim yapmaya çalışmayınız. Gerçekten başarılı işler yapın ve başarılarınızla anılın. Başka işiniz mi kalmadı sizin? Çok merak ediyorum bu sivri dillerini uzatanlar, Aksu’da hangi başarılı çalışmanın altına imza atmışlar? Biriniz bana bunu söylesin lütfen!

Muhalefet önce kendi görevini bilmeli. Yapıcı eleştiriler yapması gerekirken, kendi başarısızlığınızı ört bas etmek için başka yerlere çamur atmayınız. Kentin yığınla sorununun kaç tanesine çözüm önerisi getirmişsiniz soruyorum? Sağa sola faydasız sözler sarf edeceğinize, kent adına kalıcı işler yapınız, sorun çözücü çözüm önerilerinde bulununuz. Tabi bunları yapabilmek içinde çok çalışmanız gerektiğini unutmayınız! 

Ülkemizde ve Aksu’da kadına uzanan elleri, kadına uzanan olumsuz sözleri, kınıyorum. Sadece ‘Edep ya hu edep’ diyorum.

Sizleri saygıya davet ediyorum…

 

Haftanın Sözü

Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir.

MEVLANA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.