Aksu Belediyesi’nin Şubat ayı meclis oturumunda gündeme gelen kadro tartışması ve bunun sonucunda Başkan Halil Şahin’e verilen yetkiyle, bazı yeni kadrolar açıldı ve belediye şirketi vasıtasıyla yeni personel alımları yapıldı.

Kulis bilgilerine göre sözleşmeli personel statüsüyle 7 personele kadro hakkı tanınırken, belediye şirketi vasıtasıyla 14 yeni kişinin de personel olarak işe alındığı ifade ediliyor.

Yine kulis bilgilerine göre, Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Coşkun’un oğlu Fuat Coşkun, Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Koçyiğit’in yeğeni Gürkan Koçyiğit, Aksu’nun eski Belediye Başkan Yardımcılarından Remzi Sadi’nin gelini ile yine Sadi’nin kontenjanından 2 ayrı personelin ve DSP Meclis Üyesi Ahmet Okudan’nın bir oğlunun sözleşmeli personel statüsünden kadroya alındığı konuşulanlar arasında. 

Bunun yanı sıra 14 yeni şirket personelinin de hem AK Parti, hem de MHP meclis üyelerinin birinci derecede  yakını olan  kişiler olduğu ifade ediliyor.

Bu gelişmeler öncesi hem bazı İYİ Parti, hem de bazı DSP’li meclis üyeleri ve grup sözcüleri sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlarla, bu kıyak kadrolaşmaya tepki göstermişlerdi. Ama bu tepkiler sonuç vermemiş ve bayram öncesi atılan imzalarla bu kadrolaşma netlik kazanmıştı.

Kadrolaşmalarla ilgili gelişmeler bu şekilde yaşanırken, bayram sonrası başka bir kulis bilgisi gündeme düştü. Bu bilgiyse, DSP’li Okudan’a belediye şirket yönetiminde görev verildiği. İşte bu kulis bilgisi DSP’yi resmen ikiye böldü.

DSP Aksu ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Akif Ordu ile DSP Grup Sözcüsü Mustafa Poyraz, “Bu dedikodu doğruysa, biz bu durumu kabullenmeyiz” diye tepki gösterdiler. 

Yeni eleman alımı ve yeni kadroların oluşmasında, hakkaniyetli alımların olması gerektiğini her platformda dile getirdiklerinin altını çizen DSP’li Ordu, “Görevlendirmelerde liyakatin ön planda olması gerekiyor. Bizler böyle düşünürken, DSP grubundan birinin de bu kadrolaşmaya ortak olmasını içimize sindiremiyoruz. Ayı zamanda bu durum hiç etik değil. Savunduğumuz düşüncemize tezat bir durum. Gerekli görüşmeleri yapacağız. Bu iddia doğruysa, aynı çatı altında siyaset yapmak istemiyoruz. Bu durumu kendi içimizde gündeme taşıyacağız ve bu doğrultuda adım atacağız” şeklinde açıklamada bulunarak tepkisini gösterdi.

DSP Grup Sözcüsü Mustafa Poyraz ise, “Geçmiş zamanda da, biz bu kadrolaşmanın doğru bir adım olmadığını dile getirmiştik. Diğer partilerin grup sözcüleriyle beraber bu yönde açıklamalarımız oldu.  Şimdi içimizde bir arkadaşımızla ilgili belediye şirketinin yönetim kurulunda yer aldığıyla ilgili bir dedikodu var. Bu dedikodunun doğruluğunu bilmiyoruz. Ama dedikodu doğruysa, biz bu durumu kabullenemiyoruz. Bu konuyu parti mercilerine taşıyacağız. Ayrıca eleman alımlarında ihtiyaç dahilinde liyakat sahibi kişilere görev verilmeli. Şeffaf ve adil bir şekilde adım atılmalı” diye açıklamalarda bulundu.

Aksu Meclisi’nde 4 sandalyesi bulunan 2 DSP’li üyenin açıklamaları bu şekilde. Bundan sonraki gelişmeler nasıl bir seyir alacak onu da bekleyip göreceğiz.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.