CHP Aksu Belediye Başkan adayı Operatör Doktor Cengiz Aldemir’in eşi Doktor Banu Aldemir, “En büyük hayalim Cengiz Bey’in Aksu’da kuracağı çağdaş kent meydanında gençlerle birlikte İstiklal Marşı’nı ve Andımız’ı okumak” dedi.

Herkes onu merak ediyordu, biz de kendisini köşemize konuk ettik. Kimden mi söz ediyoruz, elbette Doktor Banu Aldemir’den… Onun için CHP çevrelerinde “Akdenizli Cengiz Aldemir’in seçim kampanyasında Karadeniz fırtınası estiren kadın” diye söz ediliyor. Ordulu Banu Hanım, eşi Cengiz Aldemir gibi bir tıp doktoru. Söyleşimize başlarken, bize en büyük hayalinden söz etti. Eşi Cengiz Bey’in seçim kitapçığının 10’uncu sayfasını açarak, oradaki ‘Kent Meydanı’ bölümünü işaret etti ve “Bir hayalim var. Burada gördüğünüz çağdaş kent meydanında Aksulu gençlerle birlikte İstiklal Marşımızı ve Andımızı okumak” dedi. İşte bizim sorularımız ve işte Banu Hanım’ın yanıtları…



-Banu Aldemir kimdir? Aksulu okurlarımız için bize onu anlatır mısınız?
-Orduluyum ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunuyum. Eşimle de orada tanıştık. Anestezi uzmanı doktorum ve iki oğlum var.

-3 ay öncesine kadar bir doktorun eşiydiniz, şimdi ise bir siyasetçinin. Bu değişim sizde nasıl bir etki yaptı?

-Eşim de ben de cerrahi alanda görev yapıyoruz ve çok sıkı bir çalışma tempomuz var. Nöbetlerimizle, acillerimizle çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Ama elbette, hiçbir zaman bu kadar yoğun olmamıştı. Biz disiplinli çalışma temposuna çok alışığız. Eşimin adaylık sürecinde o özellik bizim için bir artı oldu. Ama siyasetle birlikte evde buluşma saatlerimiz, yemek saatlerimiz değişti. Hatta şubat tatilinde küçük oğlum, “Anneciğim ilk kez bu tatilde bizi bu kadar ihmal ettiniz” dedi. Bununla birlikte onlar da içinde bulunduğumuz yoğun tempolu günlerin farkında. Babalarını özledikleri günler yaşıyorlar. İnşallah emeklerimiz boşa çıkmaz.



-Eşinize destek vermek için söylediğiniz sihirli sözcükleriniz var mı?
-Çok hoş bir soru… Eşime her zaman inanmışımdır. Siyaset uzun bir süredir onun aklındaydı. Bunun farkındaydım. Bu resmen dile getirildiğinde ben şunu dedim: “Önünde olmayacağım, yanında ve arkanda olacağım. Seni destekleyeceğim.” Ama herkes bana şunu dedi: “Bir siyasetçinin eşi olarak bildiğin hayatın dışında bir hayat yaşayacaksın.” Ben de kendi kendime “Bunu bir şekilde başaracaksın” diye güç verdim.

-Doktorluk mu daha zor, siyaset mi daha zor?
-Kişinin bakış açısına bağlı bu. Hem doktorluk hem de siyaset çok zor. Eğer sorumluluk duygunuz varsa - ki bu bizde fazlasıyla vardır- yaptığınız her işi ciddiye alırsınız, zorluklarını görürsünüz. Sıkıntı yaşamamak için çok çalışırsınız. Biz de bunu yapıyoruz. Her iki işin de zorlukları var. Şurası zor şurası kolay, diyemeyeceğim. Sorumluluk sahibiyseniz ve başarmak istiyorsanız, her şeyi sırtınızda taşırsınız.

-Banu Aldemir bir kadın olarak, CHP’li Cengiz Aldemir’in Başkan seçilmesi halinde ondan ne gibi bir hizmet bekliyor?
-Cengiz Bey’in çok güzel projeleri var. Hazırladığı kitapta bunları sevinerek okudum. Hepsini tek tek hayata geçireceğine kesinlikle inanıyorum. Eşim ve meslektaşım olarak Cengiz Bey’i iyi tanıyorum. Üzerine aldığı görevin karşılığını ciddiyetle yerine getirir. Sorumluluğun bilinci içinde çalışır. Aksu’da yaşayanlar daha iyi yaşam şartları istiyor. Daha çağdaş bir kentte ömrünü sürdürmek istiyor. Eşimle birlikte oturup sohbet ettiğimiz bütün Aksululardan hep aynı şeyleri duyuyorum. Ve ben de onların bu isteklerine yerden göğe kadar hak veriyorum. Antalya’nın diğer merkez ilçelerinde olduğu gibi Aksulular da hizmetle tanışmak arzusunda. Temiz bir Aksu’da kokusuz bir ortamda köfte yemek hepimizin ortak dileğidir. Hepsinden önemlisi de gençler iş istiyor. İşte bu çok önemli. İnşallah bunlar başarılacak.



 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALİ SARANER 2014-03-02 19:26:32

çok güzel bir söyleşi. sizlerle zaten hep gurur duydum. ülkemizin sizler gibi yurtsever idealist gençlerin hizmetine her zamankinden fazla ihtiyaci var. allah yardimciniz olsun sizleri önce allaha sonra değerli aksu halkina emanet ediyorum.

Avatar
GÖNÜL SARANER 2014-03-02 19:40:05

banucuğum seni ve cengizi destekliyorum her zaman yaninizdayim.inanıyorumki başaracaksınız.ankaradan sevgiler

Avatar
SELAHATTİN TÜRKELİ 2014-03-04 23:16:13

banu hanim dr cengiz aldemir,in porojeleri ile sizin hayellerinizi destekliyoruz.mavi gömlek üstüne o renk fulardan bizde istiyoruz...