Olumsuz koşullarda yaşam mücadelesi veren Hanife Figen ve iki evladının yaşadığı yokluğu ve dramı gözler önüne sermiştik yaklaşık bir ay önce. Devletin şefkatli eli bu ailenin sesine anında cevap verdi. Hanife Figen ve iki çocuğu şimdi çok mutlu.

Bize çare olun diye feryat etmişti Hanife Figen. Gazetemize gelen telefonlar üzerine bizde Hanife Figen ve iki çocuğunun çok zor şartlarda suyu ve elektriği olmayan barakadan bozma evlerine gitmiştik. Evin tapusu olmadığı için aboneliklerini alamayan, eşi vefat etmiş, iki çocuklu bir annenin feryadını gazetemize taşımıştık. Haber sonrası Aksu Kaymakamı Aydın Ergün beyefendiden bu konuyla ilgili nasıl bir çalışma içerisinde olduklarını öğrenmek üzere kendilerinden bir randevu talebinde bulunduk ve makamında görüşme yaptık.

Kaymakamımız Aydın Ergün, bu konuyla yaklaşık dört aydır ilgilendiğini özellikle çocukların böyle bir ortamda yaşamasının doğru olmadığını ve bunun için bu aileye bir ev bulma çabası içinde olduklarını dile getirdi. Aileye, yine kaymakamlık sosyal yardımlaşma tarafından, maddi yardımda bulunduklarını söyledi. Sonrasında konuyu takip eden memurunu odasına çağırarak bu aileye Aksu sınırları dışında Muratpaşa veya Kepez ilçelerinden dahi olsa ev bulabileceklerini, “Devlet her yerde devlettir” söyleminde bulunması, Kaymakam Aydın Ergün beyefendinin vatandaşın derdiyle ne kadar alakalı olduğu gözler önüne serilmiş oldu. Bu ziyaretimizin birkaç gün sonrasında Kaymakamlık tarafından Hanife Figen ve iki çocuğuna Aksu sınırları içerisinde ve Aksu’nun en güzel mahallelerinden birinde ev bulunduğunu ve ailenin bu eve yerleştirildiğini öğrendik.

ekibi olarak Hanife Figen ve iki çocuğunun Kaymakamlık tarafından yerleştirilen evlerine doğru yol aldık. Hanife Figen ve iki çocuğu bizi kapıda karşıladı. Yüzlerindeki gülümseme ve mutluluğu buradan ne kadar yazsam anlatamam. Gazetemiz ekibini içeri davet ettiler. Pırıl pırıl her yanı yeni mobilyalarla döşenmiş güzel bir ev. Hanife anne mutlu, çocuklar daha mutlu. Gözlerinde ki sevinç görülmeye değer doğrusu. -Hanife Hanım, eviniz hayırlı olsun dedik. Hanife Figen, – Kaymakam beyden Allah razı olsun diye söze başladı. Çocuklarımı o sefil yaşamdan kurtardı. Su yok, elektrik yok, ne zorluklar yaşadık orada anlatamam dedi. Devletin şefkatli eli Hanife Figen ve çocuklarına öyle bir değmiş ki ‘hayal dahi edemezdik bu yaşantıyı’ diyorlar. Hanife Figen yeni evinin, yeni yaşamının güzelliğini anlata anlata bitiremedi.– Artık buzdolabım bile var, elimde çamaşır yıkamayayım diye bana makine bağlattılar, çocuklarım televizyon izliyor, rahat rahat ders çalışıyorlar, tertemiz odalarında huzur içerisinde korkusuz uyuyorlar. Kapımız sağlam, kim geldi, kim gitti korkumuz kalmadı, biz bir daha önceki yaşadığımız eve geri dönmek istemiyoruz. Evlatlarıma bu imkânı tanıyan Kaymakam ve değerli eşine çok çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun bizi gün ışığına çıkardılar, dedi.

Kaymakamımız Aydın Ergün Beyefendiye bu duyarlılığından ötürü teşekkür ediyoruz. Biz gazete olarak bunun gibi yaşanan nice çaresizliğin ve ardından gelen desteklerin sadece bize yansıyan bölümünü aktarabiliyoruz. İnanıyoruz ki bunun gibi nice vatandaşa Kaymakamlık tarafından el uzatılıyor, destek olunuyor. Kaymakam Aydın Ergün Beyefendinin memuruna söylediği şu sözü hiçbir vakit unutmayacağım; -Bu aileye Aksu’da ev bulamıyorsak, Muratpaşa veya Kepez ilçelerinde bulacağız. “Devlet her yerde devlettir” söylemi, devletin ve yetiştirdiği Aydın Ergün Kaymakam gibi değerlerin var olduğu sürece ülkemizde, çaresiz ailelerin ve bireylerin kalmayacağı anlamına geliyor. Bu aileye devletin şefkatli elini uzatan Kaymakamımıza ve ekibine bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.