Blindiği üzere, AK Parti’den yaşanan kopmalar sonucu, siyasi tarihimize iki ayrı parti daha girdi. Bunlardan biri eski Başbakanlardan Davutoğlu önderliğinde kurulan Gelecek Partisi, diğeriyse 13 yıl boyunca AK Parti iktidarında hem Dış İşleri Bakanlığı, hem de Ekonomi Bakanlığı görevlerini yürüten Ali Babacan önderliğinde kurulan DEVA Partisi. Bu iki parti kimilerine göre heyecan oluşturarak, aynı zamanda mevcut yönetime bir alternatif oluşum olarak gözükse de, kimi siyasi otoritelere göre de normal sıradan kurulan partilerden öteye geçmedi. Bu tezlerin doğruluğu ve yanlışlığı, önümüzdeki zaman diliminde gerçekleşecek bir seçimle netleşecek.

Gelelim bu iki partinin Antalya’da şimdiye kadar ne aşama kat ettiğine. İlk olarak Antalya’da ki teşkilatlanma yapısını kuran parti Gelecek Partisi oldu. İl Başkanı atayan Gelecek Patisi, ilçe teşkilat şemasını da belirledi. Hatta geçtiğimiz hafta ilçe kongreleriyle ilgili start verdi. Birçok ilçe kongresini gerçekleştirdiğine sosyal medya paylaşımlarında tanık olduk. Bunlardan biri de Aksu. Atanan ve seçilen İlçe Başkanı Şaban Aydoğmuş. Aksu’da gazetecilik mesleğini yürüten biri olarak, Şaban Aydoğmuş’un kim olduğunu şahsen bilmiyorum. Sordum soruşturdum, “Evet tanıyorum” diyen bir Allah’ın kuluna tanık olmadım. Siyasi otoriterlerde tanıyan bilen yok. Liste de adı var, ama tanıyanı yok. İlçe yönetim kurulu üye listesine yazılan isimlerde de, aynı durum söz konusu. Bu durum da şunu gösteriyor ki, böyle giderse Aksu’da tabela partisinden öteye geçmeyecek. Gerçi Aksu’da göze çarpan bir tabelada yok.

Deva Partisi’ne gelecek olursak; 27 Nisan’da Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Eski Başkanı ve İş insanı Mustafa Satıcı’yla bir telefon görüşmesi yapmıştım. Kendisine Antalya kamuoyunun merakla beklediği birçok soruyu sormuştum. Bu sorulardan biride Antalya’da çalışmaların nasıl olacağıyla ilgiliydi. Yapılanmayla ilgili çalışmaların son hızla devam ettiğinin altını çizen Satıcı, en kısa sürede isimlerin belirleneceğinin altını çizmişti. Bu açıklamanın üzerinden 5 ay geçti. İl Başkanı olarak belirlenen bir isim yok. Bu Pazar kendisini tekrar aradım.

Çalışmaların tamamlandığını ve genel merkeze teslim edildiğini ifade eden Satıcı, bu ay sonuna kadar Antalya’da ki yapının netleşeceğini söyledi. Ne kadar ısrar ettiysek te, bundan daha detaylı bilgi veremeyeceğinin altını çizdi. Gerçi ay sonuna, fazla bir zaman kalmadı. Umarım Sayın Satıcı’nın dediği gibi olur. Aksi halde bu oluşumları heyecan olarak gören taraflar, bu düşüncelerinden vazgeçmiş olurlar.

Belediye ağlama duvarı değilmiş

Geçen hafta Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, belediye birim müdürleri ve yardımcılarını makam odasında toplayarak, bir toplantı tertip etmiş. Toplantıya eski başkan yardımcılarından Mehmet Remzi Sadi’de katılmış. Başkan Halil Şahin, birim müdürleri ve yardımcılarına, “Belediyenin daha randımanlı hizmet üretmesi için bünyenizdeki elemanları çalıştırın. Görevlerini layıkıyla yerine getirsin” şeklinde telkinde bulunmuş. Birim müdürlerinden biri de, “Sayın Başkanım sizler iyi niyetli bir tuttum içerisindesiniz. Ama bazı personel, bu iyi niyetinizi su istimal ediyor. Bizler bir şeyler dediğimiz de, çalışmak istemeyen kişiler, arkalarında siyasi iradenin olduğunu belirtir çıkışlar sergiliyorlar. Bizlerde iki arada bir derede kalıyoruz” şeklinde fikrini beyan etmiş. Orada bulunan ve hangi görevle bulunduğu muamma olan eski yardımcı Sadi, “Burası ağlama duvarı değil” şeklinde sert bir tepki göstermiş. Bize ulaşan bilgi bu şekilde.

Siyasi iradeden laf açılmışken, bilindiği üzere belediyede yeni kadrolar açıldı ve belediye şirketi vasıtasıyla yeni elemanlar alındı. Bu kadroya alınan personelin çoğu ile belediye şirketi vasıtasıyla işe alınan yeni şirket elemanlarının hemen hemen hepsi, bazı belediye başkan yardımcıları ile AK Parti ve MHP meclis üyelerinin birinci derece tanıdıklarından oluşuyor. Bunlarda biride eski başkan yardımcısı Mehmet Remzi Sadi’nin gelini olduğu ifade ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.