DEVA Partisi Antalya İl Teşkilatı’nın tanışma kokteyline katılan İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Uçak ile kokteyl sonrası kısa bir sohbet ettik. Ülkenin genel durumu ile partisinin çalışmaları hakkında birkaç soru sordum.

Öncelikle ülkenin kritik bir süreçten geçtiğine vurgu yapan Uçak, ülkenin iyi yönetilmediğinin altını ısrarla çizdi.

Ekonomi, güvenlik, eğitim, adalet sistemi gibi can alıcı noktalarda enkazla karşı karşıya kalındığını ifade eden DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Uçak,  İktidar partisinin artık tutunacak bir dalının kalmadığını, en önemlisinin ise ülke olarak yol ayırımına geldiğini dile getirdi.

Bunun üzerine “Çözüm nedir?” diye sorduğumda, DEVA Partisi’nin gümbür gümbür gelen kadrolarıyla bu kritik sürecin aşılacağına dikkat çekti.

 Bu iddialı söz karşısında tekrar araya girerek, “Yeni kurulan bir partisiniz. Bugüne kadar kamuoyuna yansıyan anketlerde, yüzde 2 bandında gözüküyorsunuz. Kadroların icraat yapabilmeleri için, önce halk nezdinde geçer not almanız gerekiyor. Ayrıca Genel Başkanınız daha önce AK Parti kadrolarında görev aldı. Bu durumu halka nasıl izah edeceksiniz? şeklinde sorular yönelttim.

Partisi’nin 9 Mart 2020 yılında kurulduğunu kaydeden Uçak, “İlk başta, yola çıktığımızda partimiz için, yüzde bir ve ikilerden bahsediliyordu. Şimdi bugün baktığımız anketlerde yüzde 10 bandında gösteriliyoruz. Sivil toplum Örgütleri’nin başkanlarıyla görüştüğümüzde onların ifadesi, “üyelerimizle görüşüyoruz. Bugün seçim olsa, DEVA Partisi en az yüzde 10 oy alır” diyorlar. Bu sonuçlar  teşkilatlandırma çalışmasını tam anlamıyla tamamlamamış bir parti için ifade ediliyor. Tüm buna rağmen, bunlar doğru sonuç teşkil etmez.  Bu sonuçlar ortaya çıkarken, yalnız Genel Merkez Kurucular Kurulu olan,  merkez teşkilatında oluşan bir partiydik. Partimizin halk tarafından bilinirliği neredeyse yok denecek kadar azdı.  Ama şu an da kongrelerimizi yaptığımız illerde ki anket sonuçları, daha doğrusu, sosyal medyadaki analiz sonuçlarına baktığımızda, DEVA Partisi’ne ilginin yüzde 500, yüz de 800 artığını görüyoruz. Diğer partilere baktığımızdaysa değişen bir şey yok. Hatta gerileme var. Teşkilatlanma sayılarımız arttıkça, bu rakamlar daha da artacaktır. Her geçen gün üstüne koyuyoruz. Partimize çok talep var. Pandemi engeline rağmen, yoğun katılımlı kongreler gerçekleştiriyoruz. 3 - 4 bin arabalı konvoylar. Solana sığmayan coşkulu kalabalık. Pandemi nedeniyle mecburen kısıtlama getiriyoruz.  Genel Başkanımızın bu anlamda uyarıları var. Gelelim Genel Başkanımızın AK Parti’de siyaset yaptığı yıllara. O yılların istastiğine bakıldığında, ülke ekonomisi en refah seviyesini yaşıyordu. Ülkemize yabancı yatırımcılar, güvenli bir şekilde yatırımlarını gerçekleştiriyorlardı. Paramızın bir değeri vardı. Üretim vardı. O zamanki tablo ile şimdiki tablo arasında çok fark var. Bundan dolayıdır ki, vatandaşlarımız her şeyin farkında “ diye cevap verdi.

Parti olarak bir anket çalışmanız oldu mu?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Uçak, bu soruya da şu yanıtı verdi: “Kamuoyu araştırması yapmadık. Çünkü daha erken.  Kongresini yapmamış bir partiden bahsediyoruz. Birinci olağan kongreyi yaptıktan sonra, sonuçlar değişecektir. Pandemi sürecinde yapılan anketlerinde çok sağlıklı olacağını düşünmüyoruz. Bu arada anket firmalarının çoğunun geçmişi karanlık. Sorulan soruların niteliği çok önemli. Bu çerçevede baktığımız zaman, sahada aldığımız sonuçlar ile kamuoyu şirketlerinin çıkardığı sonuçlar örtüşmüyor. Yılbaşından sonra daha çok sahada olacağız”  

Partisinin kapsının herkese açık olduğuna da değinen Uçak, “Teşkilatları kurarken, diğer partilerden çok sayıda katılmak isteyenler olduğunu, ancak İllerdeki teşkilatlanma yapısını sonlandıktan sonra bu taleplere yanıt vereceklerini söyledi.

DEVA Partisi olarak hiç kimsenin mezhebini dinini, dilini, sosyal görüşünü, cinsiyet, siyasi görüşüne bakmadıklarını ifade eden Uçak, “Ancak bir iki tane olmazsa olmazımız var. Bir, insan olsun, iki yaptığı işi iyi yapan biri olsun. Bizim olmazsa olmazlarımız bunlar. İlke ve prensiplerimizi benimsemiş olsun. Başka bir partinin arka bahçesi olmayacağız. Teşkilatlarımızı buna göre şekillendirmek istiyoruz” açıklamalarıyla sohbetimizi noktaladık.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.