Hoca’ya ‘Aksu’ vetosu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a Toptancı Hali esnafı tarafından konulmuş bir ‘Aksu vetosu’ olduğunu biliyor muydunuz? Biz bilmiyorduk yeni öğrendik. Antalya Toptancı Sebze ve Meyve Hali’nde işyeri bulunan genç bir müteşebbis geçtiğimiz günlerde gazetemizi ziyaret etti.

13 Mart 2014 Perşembe 10:27
Hoca’ya ‘Aksu’ vetosu
Hal hatır sorma ve hoşbeşin ardından merak edip bu genç iş adamından öğrenmek istedik:
-Sizin Toptancı Hali’nde 700 civarında işyeri var. Halin ortasına seçim sandığını koysak oylar kime çıkar?

Hiç duraksamadan yanıtladı:
-Büyük çoğunlukla Ak Parti’ye!

Antalya Büyükşehir’in ve Muratpaşa’nın yıllarca CHP tarafından yönetildiğini düşündük ve şaşırdık. Yeniden sorma gereği hissettik: “Ya CHP, ona niye şans tanımadın üstad?” Şöyle bir geçmişe doğru uzanıp anlatmaya başladı:
-Bundan 3-4 yıl önce, bizim Toptancı Hali’nin Aksu sınırları içine taşınması gündeme geldi. Uzun tartışmaların ardından bu konunun kesinliğe kavuştuğu iletilerek para toplanmaya başlandı. 50-100 bin lira arasında paralar toplandı. Sonra beklemeye başladık. Aksu’daki yeni toptancı halinin hayallerini kurmaya başladık. Gel zaman git zaman bu meseleden bir haber çıkmadı. Gerekçesini öğrenmek istedik. Topu Aksu Belediyesi’nin üstüne attılar. Güya yer tespiti yapılmamış. Bulunan yerlerle ilgili de yasal sorunlar çıkmış. Biz de bu durumda ödediğimiz paraları geri istedik. Büyükşehir’le bu yüzden mahkemelik olduk. Hoca’ya hiç güvenimiz kalmadı.

Misafirimiz, bu konunun tek başına yeterli olmadığını, ancak Toptancı Hali esnafının zaten var olan Hoca karşıtlığında etkisinin inkar edilemeyeceğini dile getirdi.
Ne diyelim, bizim şu avuç içi kadar Aksumuz siyasetin zirvelerinde taşları oynatıyormuş da haberimiz olmamış...
 

Son Güncelleme: 13.03.2014 10:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.