Raylı sistem için Pazar günü kurulan sandıklardan “EVET” çıktı. Vatandaş raylı sistemi istiyor. Antalya’nın bir baştan diğer başına kadar yani Kepez santral mahallesinden, Aksu’nun Expo 2016 alanına kadar Antalya demir ağlarla örülmüş olacak. Umarım ki bu sistem Alanya ilçesine kadar ulaşır.

Üç ilçe ve 20 mahallede yapılan oylamada sandıklardan çıkan sonucun büyük bir çoğunluğu “EVET”. Oy kullanmak üzere, sandığa giden üç ilçenin vatandaşlarından, en çok oy kullanan ilçe Aksu oldu. Aksu bu konuda diğer ilçelere göre çok daha başarılı çıktı. Aksu’da mahalle muhtarları, işlerinin başında oylamalara ellerinden geldikçe yardımcı olmaya çalıştılar. Pazar günü Aksu’da, 10 mahallenin muhtarı görevlerinin başındaydı. Çünkü Aksu, Antalya’ya daha hızlı ulaşım araçları ile ulaşmak istiyor.

Yol medeniyettir düşüncesi ile yola çıkan AK Parti, başarılı çalışmalara temel atarken “artık dediğim dedik” zihniyetinden vazgeçmiş olacak ki, büyük projeler için halkın onayına başvurmaktadır ve bunun için çaba sarf etmektedir. Evet, yol medeniyettir, alınan yolda, yola uygun hareket etmek de ayrı bir medeniyettir, diye düşünüyorum. Yani otoritesini zorla kabul ettirmeye çalışan bir belediye başkanı yerine, atacağı adımlarda bilgi edinmeye çalışan ve tamamen halkın onayını almaya çalışan bir belediye başkanı mevcut, halkın karşısında.

Antalya bu konuda çok şanslı olmalı.
Bu durum şunu gösteriyor ki, önümüzdeki yıllarda da yapılacak her türlü çalışma için, vatandaşın düşüncesine başvurulacak. Medeni bir toplum ve yönetim olma özelliği sergileyen bu davranışı, tebrik ediyoruz ve diğer illere yayılmasını istiyoruz.

Antalya’nın umudu Raylı sistem, şimdiden hayırlı olsun.

Saygılarımla…


J. DONALD WALTERS’in kaleme aldığı Destekleyici Liderlik Sanatı isimli kitaptan birkaç satır başını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Liderlik Bir Ego Oyunu Değildir

Liderlik Sorumluluk Demektir

Liderlik Kişisel Arzuları Bir Kenara Koymak Demektir

Liderlik Hizmet Etmek Demektir

Liderlik Sadakat Demektir

Liderlik Sağduyuyla Yönlendirilen Sezgidir.


Haftanın Sözü

Toplumsal gelişmenin de, çürümenin de temelinde,
Yöneticilerin tavırları yatar.

Mustafa Kemal Atatürk
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.