Bilindiği gibi AK Parti, daha önce 80 ilin belediye başkan adayını açıklamıştı. 81’inci il olarak da geriye bir tek Antalya kalmıştı.

O da İl teşkilatının organize ettiği ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın katılımıyla EXPO Center’de düzenlenen yemekli toplantıda, Başbakan tarafından Menderes Türel olarak açıklandı.

Hal böyle olunca merak edilen, başta Aksu olmak üzere İlçe belediye başkan adaylarının kim olacağı. Kulislerde konuşulan birçok isim mevcut.

Ama aday “bir” olacağı için, o birin de kim olduğu herkesin merak konusu olduğu gibi, bizim de merak konumuz. Bu merakımızı giderme adına birçok telefon görüşmesinde bulundum ve birçok ayrıntıya ulaştım.

Öncelikle kulislerin aksine, Aksu’da net bir ismin henüz belirlenmediği ortada.

Parti, ilçe belediye başkanlarının belirlenmesini gündemine alacak ve tartışacak. AK Parti daha sonra, Kepez’de 28 Aralık Cumartesi günü düzenlenen dev bir organizasyon ile Antalya’nın tüm ilçelerinin Belediye Başkan adaylarının isimleri kamuoyuna duyurulacak.

Ayrıca Antalya’nın ilçe belediye başkan adaylarının tespiti için görevlendirilen özel komisyon, çalışmalarını hala sürdürüyor. Bu komisyonun toplantılarına Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın katılarak alınacak kararları gözden geçireceği belirtiliyor.

Komisyonda oluşan liste, son olarak Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel’e ulaştırılacak ve Kepez Arena’da yapılacak 28 Aralık toplantısında ilçe adaylarının açıklaması yapılacak.

Net olan bilgiler gösteriyor ki, kulislerde şimdiye kadar dolaşan hiçbir ismin doğruluk payı bulunmuyor.

Bu arada, kulislerde dolaşan bir başka bilgide 30 Mart’ın ertesi günü asıl büyük fırtınanın Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde kopacağı yolunda. Yorumcular, AK Parti’nin adayı Menderes Türel’in seçimi kaybetmesi durumunda siyaset kazanında suların ısınmaya başlayacağını belirtiyorlar.

Buna göre, CHP karşısında ikinci kez seçimi kaybedecek bir Türel portresinin Başbakan Erdoğan’ın gözünde pırıltısını yitireceği şeklinde hesaplar da yapılıyor.

Gündemin bir diğer hararetli konusu ise 21 Aralık’ta Cam Piramit’teki Kılıçdaroğlu’nun, Muratpaşa ve Konyaaltı dışında ilçe adaylarını açıklaması olacak. Bütün gözler şimdiden Kepez’e çevrilmiş durumda. Acaba, şapkadan Erdal Öner çıkar mı? Görün festivali siz o zaman... 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.