Hayırlısıyla bir bayramı daha geride bıraktık. Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından bayram öncesi ve bayram süresince alınan tedbirler, vatandaşın huzurlu bir bayram geçirmesini sağladı. Bu vesileyle bayram süresince çocuklarından ve yakınlarından ödün vererek görevlerini layıkıyla yerine getiren ve bize huzurlu bir ortam yaşatan kolluk görevlilerine, Aksu Gazetesi olarak teşekkürü bir borç biliriz.

Bilindiği gibi yeni Emniyet Müdürü atandı. Ercan İlhan yerine göreve gelen Mustafa Hilmi Özgönül’e, Aksu Gazetesi olarak, ‘Hoş geldin’ ziyaretinde bulunmuştuk. Daha sonra kendileri de bir hafta sonrası iadeyi ziyarette bulundu. Yardımcısı Doğan Doğan ve Karakol Amiri Ahmet Yığınoğlu ile birlikte gerçekleşen ziyarette, Akdeniz’in parlayan yıldızı Aksumuzu konuşmuş, ilçenin çok şirin olduğunun altını çizerek, “Asayişin bozuk olmadığını ifade etmişti Özgönül Müdür. Bizde bunu sizlere haber olarak vermiştik.

Ancak sohbet ortamında dikkat çekilen farklı ve aynı zamanda önemli bir konu daha vardı ve biz onu haberimize işlememiştik.

Bu gerçeği de, bu haftaki köşe yazımda ele almak istedim.

O da suçların önlenmesinde kamera sisteminin ilçede olması gerçeği idi. Yani daha güvenli bir yaşam için kamera sisteminin önemi.

Umarım anlatacağımız detaylar, esnafımıza örnek olur. En azında yapacakları ufak bir harcama ile büyük zararların önüne geçmiş olurlar.

-Kentte suçların yoğun işlendiği bölgelerde, işyerinin içi ve dışını izleyen kameralar, potansiyel suçluyu önemli ölçüde caydırıyor. Hırsızlar, ev ya da işyeri sahiplerinin önlem aldığını görüp, soygundan vazgeçiyorlar. Bilindiği gibi hırsızlar yeterli güvenlik önlemleri alınmamış yerleri tercih etmekte.

- Kamera insandan daha güvenilir. Dikkati dağılmıyor, hiçbir ayrıntıyı atlamadan 24 saat kayıt yapıyor.

- Kamera en korkusuz tanık. Üstelik doğru ve kesin teşhisi yapıyor.

Kamera ve güvenlik sistemleri can ve mal güvenliğinin sağlanmasında önemli katkılar sağlamaktadır. Alınan polisiye tedbirlerin yanı sıra işyerlerinde ve yaşam alanlarında güvenlik kameraları ve güvenlik sistemlerinin yaygınlaştırması, suçların önlenmesi ve suçluların daha kolay tespit edilip yakalanabilmesi için büyük öneme sahiptir. Kamera sistemi özellikle hırsızlık olaylarının önlenmesi ve şüphelilerin kısa sürede yakalanmasına olanak sağlamaktadır. Kamera sistemi ile elde edilen görüntüler değerlendirilerek hızlı ve etkin biçimde sonuca ulaşılmaktadır.

Özet olarak ekonomik oluşu, kamera sistemi kurulum maliyetlerinin uygunluğu, güvenlik elemanı çalıştırma zorunluluğunu ortadan kaldırması, bakım masraflarının düşük olması, uzun süreli güvenlik kamera görüntüsü, arşivleme imkânıyla ihtiyaç halinde istenilen görüntülere ulaşılabilmesi, ölü alanların gözleminin yapılabilmesi ve kapalı devre güvenlik kamera sistemlerinin kurulmasını cazip hale getirmektedir.

Esnafımızın daha güvenilir ortamlarda hizmet verebilmeleri, hiç kuşkusuz ki, bu uyarıların dikkate alınmasından geçecektir. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.