AK Partililer Cumhurbaşkanı’nın talebi üzerine önceki yönetim de kırıp döktükleri yönetim kurulu üyeleri, partilileri, partiye gönül vermişleri harıl harıl ziyaret ediyorlar. Cumhurbaşkanı bunu söylemese kimse kimseyi ziyaret etmeyecek anlaşılan.

Bakalım bu kırık dökük gönülleri, dağıtıp bir tarafa attıkları ekipleri, ziyaretlerle geri önceki enerjilerine döndürebilecekler mi?

Okullar Açılıyor

Birinci sınıfların uyum eğitimi başlıyor

Koca bir yaz tatili bugün itibariyle yerini yeni bir okul dönemine bırakıyor. Yaklaşık 3 ay boyunca dilenen ve gönüllerince tatil yaparak eğlenen çocuklar bu hafta okulları ile buluşuyor.

Öncelikle anaokulu, 1. sınıfa bu yıl yeni başlayan minikler ve 5.sınıflar uyum süreci için 5 ve 6 Eylül’de sınıflarında yerlerini alacaklar. Ardından 9 Eylül’de bütün öğrenciler okullarına başlamış olacaklar.

Aksu’da da Anaokulu ve Ana sınıfına 1400 öğrenci, birinci sınıfa 1200 öğrenci ve beşinci sınıfa da 1100 öğrenci başlayacak. Yaklaşık 4 Bine yakın öğrenci 5-6 Eylül’de okullarında olacaklar.

890 öğretmenimiz, 2 Eylül Pazartesi günü Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu mesleki eğitim çalışmalarına başlayacaklar.

Bu yıl, yaz tatili ile birlikte toplam 4 defa tatil programı gerçekleştirilecek. Birinci dönem; 18-22 Kasım arası bir haftalık tatil yapacak okullar, ardından 20-31 Ocak yarıyıl tatiline girecekler. İkinci dönem; 6-10 Nisan arası bir haftalık tatil ve 19 Haziran 2020 itibariyle de yaz tatiline girecekler.

Veliler de okullarına başlayacak çocuklarının alış verişi içerisine başladılar. Okul servisleri hazır bir vaziyette okul açılışını beklemekteler.

Yeni Eğitim- Öğretim dönemine başlayacak bütün idari yetkilere, öğretmenlerimize ve öğrencilere başarılar diliyoruz.

Hükümet konağı nihayet ihale edildi

Öncelikle Aksu adına çok sevindiğimi söylemek istiyorum. Hükümet Konağı’nın yapımı için yetkililer gerekli anlaşmaları sağladılar ve nihayetinde Aksu, eli yüzü düzgün bir hükümet konağına kavuşacak sonunda.

Hükümet Konağının tamamlanması ile birlikte inanıyorum ki Kent Meydanı ve Hastane içinde önemli adımlar atılacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Kundu Esnafı  Bay Başkanı bekliyor

Geçtiğimiz hafta Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kundu esnafını ziyaret etmiş ve sorunlarını dinleyerek notlar almış. Kundu esnafı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün ziyaretinden fazlasıyla memnun kalmış.

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’ini de en kısa sürede beklediklerini bildirmişler. Bay Başkan, herhalde bu çağrıya kayıtsız kalmaz ve bir an önce Kundu esnafının yanında yer alır diye düşünüyoruz.  

Aksu’nun tek kadın meclis üyesi nerede?

Ak Parti Aksu Belediye Meclis Üyesi Pınar Uğur hanımefendi, bu bölgeden meclis üyesi seçildi. Meclis olduğu vakitler geliyor kendileri, onun dışında Aksu’da henüz bir çalışmasını görmedik açıkcası. Meclis üyeleri vatandaşın sorunları ile ilgilenmek ve sorunlara çözüm üretmek adına seçilirler. Aksu’da kadın meclis üyemizin  adı var kendisi yok maalesef. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.