Yerel seçimlerde büyük bir başarı bekleyen CHP Genel Merkezi’nin, merkez sağdan birçok isme teklif götürdüğü biliniyor. Bunlardan bazıları; Ankara’da yılların ülkücüsü Mansur Yavaş, Adana’da Aytaç Durak, Çorum’dan Kenan Nuhut, Antalya Kepez’den AK Parti kurucularından Erdal Öner gibi isimler. Kabul edenler de oldu, etmeyenler de.

Ak Parti de yeni kurulduğunda her eğilimden, her siyasi ekolden siyaset meraklılarını bünyesine almıştı. Genel Başkanı’na getirilen siyasi yasağa rağmen, seçim tahminlerini altüst eden bir başarı sağlanmış ve bu başarı Ak Parti’ye şans tanımayanlarda şok etkisi yaratmıştı.

Bu kısa detaydan sonra konumuza gelecek olursak, CHP Aksu Belediye Başkan Adayı Operatör Doktor Cengiz Aldemir’in, 16 Şubat’ta Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecek meclis üyeliği listesinde merkez sağdan yer almasını istediği bir çok isimle teşkilat olarak, yakın markaj içerisinde olduğu parti kulislerinde ifade ediliyor. Hatta birçok isimle bire bir görüşüldüğü, netlik kazanan isimlerin olduğu ifade ediliyor. Şimdilik kamuoyundan sır gibi saklanan bu isimlerde 3 önemli özellik aranıyor.

-Omurgalı olmak…
-Kirlenmemiş olmak…
-Cumhuriyet değerleriyle kavgalı olmamak…
Yani bu 3 özelliği bünyesinde bulunduran her birey CHP çatısında siyaset yapabilecek…

Şimdi gelelim Aldemir’in ikinci denklemine
Sayın Aldemir’in baba tarafı Kundu, Anne tarafı Boztepe olarak bilinir. Aynı zamanda Boztepe’nin köklü ailelerinden ‘Balcılar’ sülalesinin kızıdır, Meryem Hanım. Balcılar Sülalesi MHP kökenli olarak bilinir kamuoyunda. Kulislerde konuşulanlara göre, Balcılar sülalesi 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Cengiz Aldemir’i destekleme kararı almışlar. Hatta yapılan görüşmelerde “Evladımızın arkasındayız” sözünü vermişler CHP’li yöneticilere.

Üçüncü denkleme gelecek olursak, o da Bütünşehir Yasası’ndan dolayı Aksu’nun bir mahallesi olan Karaöz Beldesi’ndeki sağ oylar. Matematiksel olarak bu oyların hesabını yapan CHP‘lilerin , Karaöz’de merkez sağda kanaat önderleri konumunda olan biriyle görüşmeler yaptıkları ifade ediliyor. Yine ismi sır gibi saklanan kişinin yapılan teklife sıcak baktığı parti kulislerinde konuşuluyor.

Gelişmeler bu şekilde yaşanırken, verilen mesajı iyi algılamak gerekir diye düşünüyorum.

*******

Yukarıda CHP Belediye Başkanı Adayı Cengiz Aldemir’in ‘olmazsa olmaz’ niteleğindeki 3 kriterini sizlere aktardık. Gazetemizin bu sayısında Ak Parti’nin Aksu’da tespit edeceği Belediye Meclisi Üyesi adaylarında aradığı 4 özelliği de sizlerle paylaştık. Bunları, burada bir kez daha tekrar etmek istemiyorum, okurlarımız 4’üncü sayfamızda bununla ilgili habere ulaşabilir.

Bizim, kısaca anlatmak istediğimiz, önümüzdeki yerel seçimde hem Ak Parti hem de CHP’nin Meclis Üyesi adayı kriterlerinin belirlenmiş olduğudur. Şimdi gözler, MHP Aksu Belediye Başkan Adayı Eczacı Ramazan Özen’de… Acaba onun da, kamuoyundan sır gibi sakladığı bir kriterler listesi bulunuyor mu?
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.