Geçen hafta 21 Nisan Çarşamba günü Antalya’ya gelen CHP’nin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, partisinin Antalya İl ve İlçe Belediye başkanları ile yine partisinin Antalya İl ve İlçe başkanlarını toplayarak 3 ayrı toplantı tertiplemiş. 3 ayrı toplantı dememdeki maksat, İl yönetimi,  İlçe yöneticileri ve belediye başkanlarıyla ayrı ayrı toplantı yapılması. Her 3 toplantıya da çiçeği burnunda İl Başkanı Nuri Cengiz katılmış.

Bilindiği üzere CHP’nin 12 Nisan Pazartesi günü gerçekleşen MYK toplantısı sonrası Nusret Bayar görevden alınmıştı. Görevden alınmasının, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Ankara ziyareti sonrasına denk gelmesi, kulislere bu görevden alınmaya Başkan Böcek’in faktörü olarak yansımıştı.

İşte bu gelişmeden 9 gün sonrası CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın Antalya’ya gelerek, 3 ayrı toplantı tertip etmesi akıllara, ‘Görevden alınma nedenlerini mi aydınlatacak’ sorusunu getirdi. Bende bu soruya yanıt bulmak için CHP kulislerini araladım. Fakat bırakın Salıcı’nın konuyla ilgili bir iki kelam etmesini, soru sorulmasına bile izin vermemiş. Sıkı sıkıya, “Geçmişle uğraşmayın, önünüze bakın” telkininde bulunmuş. Bu telkinler karşısında parti yöneticileri, CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı’nın anlatmak istedikleriyle yetinmiş.

Peki, Salıcı neler anlatmış?

Olası bir erken seçimin olma ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çeken Salıcı, teşkilatlara seçime hazır olun talimatını yağdırmış. Parti yöneticilerine sandık kurullarının tekrar gözden geçirilmesini gerektiğini ifade eden Teşkilatlardan Sorumlu Oğuz Kaan Salıcı, sandık görevlileriyle beraber, mahalle temsilcilerinin tamamının hazır olmasını söylemiş. Ayrıca yerel yönetimlerinde kırsal bölgelerde daha yoğun çalışması gerektiğini de dile getiren Salıcı, tarım, hayvancılık ve enerji politikaları üzerinde siyaset yapılması uyarısında bulunmuş.

Genel olarak ta tüm teşkilat yöneticileri ve belediye başkanlarından kucaklayıcı bir siyasi görüntü çizmelerini isteyen CHP Genel Başkan Yardımcı Salıcı, “ Her kesimin oyuna ihtiyacımız var. Bunun oluşması içinde kırmadan ve dökmeden adımlar atın. Kişileri ötekileştirmeyin, bütün teşkilatlar olarak bir bütün olun. Vatandaşın sorunlarının çözülmesinde yardımcı olun. Kişiler üzerinden siyaset yapmayın” telkinlerinde bulunmuş.

3 toplantıya ev sahipliği yapan Atatürk Kültür Merkezi Perge Salonu’nda ortaya çıkan ana detaylar bunlardan ibaret.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.