30 Mart 2014 yerel seçimlerine neredeyse 2 aylık bir zaman dilimi kaldı. Siyasi partiler zorlu bir dönemeçteler ve bu dönemeçteki baş aktörler, yani adaylar, alanlarda.

Tüm hesaplar “seçmeni nasıl ikna edebiliriz, bu yarışta nasıl mutlu sona ulaşabiliriz” üzerine kurulu.

Haliyle her yarışın bir kazananı olacak.

Yarışta yer alan partiler, o kazananın kendileri olma adına, büyük ölçekli plan ve programlar yapmaktalar, aynı zamanda devasa reklam bütçeleri ayırmaktalar. Tüm bunlar, başta da belirttiğimiz gibi seçmenin gönlüne girme adına izlenen stratejiler.

İşte CHP Genel Merkezi, seçmenin gönlüne girme adına, aynı zamanda kabuk değiştirme adına, rengini değiştirmeye karar vermiş.

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun imzasıyla, “2014 Yerel Seçim Görsel İletişim Kılavuzu” adını verdiği bir kitapçık hazırlamış. Ve bu kitapçığı tüm teşkilatlara göndermiş.

Logo ve font uygulaması, genel iletişim, aday iletişim, miting ve sahne düzenlemeleri, promosyon malzemeler ve dijital iletişim ile ilgili birçok bilginin yer aldığı kitapçık tamı tamına 90 sayfa.  

Profesyonel ve hoş bir tasarımla süslenmiş.

Kitapçığı ilk incelediğimde, dikkatimi çeken şey Turkuaz Mavisi oldu. Yani daha önce zeminde kullanılan Kırmızı yerine, ana renk olarak Turkuaz Mavisi kullanılmış ve Turkuaz Mavisi’nin tamamlayıcı rengi olan Kırmızı da unutulmamış.

Bu kısa detaydan sonra Turkuaz Mavisi’nin tanımını verecek olursak…  

Turkuaz rengi; açık fikirli yardımsever ve gururlu kişilerin rengi olup, en üst düzeydeki bir değişimin ve dönüşümün sembolüdür. İnsanlar üzerinde istikrar sağlayan, dikkat ve konsantrasyonu toplamaya yarayan özelliği sayesinde kişiler kendilerini çevreye kolayca ifade edebilirler.

Bu renk geçmişten ders çıkarabilen ve gündelik, sıradan olaylara yeni bir bakışla bakabilen insanlar tarafından da benimsenir.

Bu profesyonelliği sergileyenleri de ayrıca tebrik ettiğimi de belirtmek isterim.

Bu tanımdan da anlaşıldığı gibi, CHP’nin renk değiştirme kararının olumlu bir karar olduğu kanısındayım.

Ama yine kararı verecek olan seçmen.

O yüzden olumlu veya olumsuz yansımasını 30 Mart akşamında hep beraber göreceğiz. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
altan ateş 2014-02-03 08:16:38

aksuya eğitimli insan gerek en fazla eğitimi olan cengiz aldemir gerek