Cemre, baharın habercisi, müjdecisi, ilk esintisi ılık ılık. 

   Ülkemiz dört mevsimi de yaşayabilen şanslı bir noktasında gezegenimizin. İçinde bulunduğumuz günler ise "hadi be bahar gel artık" dediğimiz, heyecanını, özlemini hissederek yaşadığımız günler sanki.

   Cemre düşecek yakında, bahar doğayı canlandıracak, cıvıl cıvıl şakıyacak kuşlar coşku dolu. Çiçekler renkleri ve kokularıyla bir güzellik dolduracak her yanı. Doğa canlanacak, toprak ana cömertliğini esirgemeyecek artık.

   Çocukluğum geldi  gözlerimin önüne. Dudaklarımda mutlu bir gülümseme, biliyorum ki gözlerim de ışıldıyor. 

     Köyde yaşardık, hayvanlarımız vardı. Cemre düşecek diye konuşulmaya başlanınca anlardık ki hayvanlarımızın yavrulama zamanı yaklaştı. Çok ama çok tatlı olurdu yeni doğan yavrular. Bazen soğuk olurdu hava, üşümesin yavrucak diye eve alırdık. Hatırlıyorum, herkes ona odaklanır, sevgiyle, gülümseyerek bakardı minik yavruya. Mümkünse sizin kuzularınız da yaşasın o anları.

   Şimdi düşünüyorum, sanki cemre sadece doğaya düşüp doğayı canlandırmakla kalmıyormuş. Gönüllere, yüreklere de düşüyormuş. Canlandırıyor, sevgi dolduruyormuş yürekleri. Yüreklerde yaşanan değişikliği hangi sözcük doğru anlatır bilemedim. Ben ılık ama ürperten bir esinti demek istiyorum, cemre düşünce yaşanan o duyguya.

   İlk cemre 20 Şubatta düşecek, yaklaştı zamanı. Şöyle bir bakıyorsunuz güzel ülkemde, çevresinde, dünyada yaşananlara. Üzülmemek elde değil. Elinizden gelse bir anda bitirmek istersiniz bütün kötülükleri. Üzüntüyü, mutsuzluğu, umutsuzluğu kazımak, yoketmek istersiniz. Yerine umudu ekmek, sevgiyi yeşertmek. Gülümsesin istersiniz dudaklar, sevgiyle ışıldasın göz bebekleri.

   Bilirsiniz ki yaşananların nedeni sevgi yoksunluğudur. Ve bir mucize dilersiniz, cemre düşsün yüreklere. Sonra siz cemre olun, yürekten yüreğe taşıyın sevgiyi, umudu. 

   Hadi o zaman cemre olup düşmeye var mısınız? Zor olmasa gerek, gülümseyecek ve seveceğiz sadece. İnanıyorum ki bulaşıcı olacak  "Dünya' yı güzellik kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak her şey." Hadi...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Havva Üstün 2020-02-17 12:46:32

Umarım olabiliriz umarım cemreler yüreklere de düşer

Avatar
Elif çam KARACA 2020-02-17 12:59:56

...çok severim baharı insanları mutlu etmek gibi gelir bana...
Yüreği güzel insandan böyle güzel dökülebilir...

Avatar
Sezai Düz 2020-02-18 13:51:57

Çok teşekkür ederim arkadaşlar, çok naziksiniz