Geçtiğimiz hafta Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ile meclis üyelerinden oluşan bir grup Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.  Bu heyetin içerisinde AK Parti ve MHP’li üyelerin yanı sıra, muhalif kanat olan İYİ Parti, CHP ve DSP’li üyelerin bazıları da mevcuttu. Ziyaretin sebebi her ne kadar hayırlı olsun ziyareti gözükse de, Büyükşehir Belediyesi’nin ana kademe belediye olmasından dolayı, Aksu heyetinin, Sayın Böcek’ten bazı taleplerinin olacağı yönünde tahmin yürütmüştük. Görüşmeye katılım sağlayan bazı üyelerle telefon görüşmeleri yaptık ve yürüttüğümüz tahminde yanılmadığımız ortaya çıktı.

Neler talep edildi

Kısa süren ziyarette, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’ten 3 ayrı talepte bulunulmuş.

Bir:  Antalya’nın önceki dönem Belediye Başkanı olan Sayın Menderes Türel başkanlığında, özel bir protokolle Aksu Belediyesi’nin Altıntaş bölgesiyle ilgili elinde bulunan yetkiler, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti. Şimdi bu yetkilerin tekrar Aksu Belediyesi’ne devredilmesi talep edilmiş.

İki: Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan, aynı zamanda Aksu Belediyesinin Spor Kulübü Başkanı ve Ak Parti Aksu İlçe Başkan Yardımcısı görevini yürüten Mehmet Selvi, Elmalı’ya görevlendirilmiş. Başkan Şahin, Selvi’nin tekrar Antalya merkez de görev yapması için öneride bulunulmuş.

Üç: Aksu’nun kanayan yaralarından bir olan kanalizasyon sorununun çözümü için bir çalışma başlatılması istenmiş.

Başkan Böcek’in yanıtı:

Birinci istekle ilgili az da olsa eleştirim olacak, bundan dolayı bu istekle ilgili detayları sona bırakacağım.  

Gelelim ikinci talebe. Mehmet Selvi’nin Elmalı’ya görevlendirilmesine.  Başkan Böcek, hiç kimseyle kişisel bir sorununun olmadığını, büyükşehir Belediyesi’nin sınırlarının geniş olduğunu, yapılan görevlendirmede haklı sebeplerin olduğunun altını çizerek, “ Ben kimsenin bir yerlere gönderilmesi anlamında uğraş vermedim. Bizlerinde kendimize göre bazı kurallarımız vardır. Mutlaka bir sebebi vardır. İşini düzgün yapan herkes, mevcut görevinde çalışıyor. Partime ve bana küfür edeni affetmem” şeklinde yanıt verir.

Kanalizasyon sorununun çözümüyle ilgili ASAT Genel Müdürü’nden aldığı bilgi sonrası, “Dünya Bankası’ndan talep edilen kredi gelir gelmez, gerekli çalışmalar yapılacaktır. Ayrımcılık yapmadım ve yapmamda. 19 İlçeye eşit anlamda hizmet götürüyoruz” der. 

Gelelim Altıntaş bölgesindeki yetki talebine; Başkan Halil Şahin, Altıntaş’ın sorununun çözümü için büyük emek harcadıklarının altını çizerek, “ Bu bölgeyle ilgili ruhsat verme yetkisini ne zaman bize devredeceksiniz. Bakan Bey, bize bu bölgeyle ilgili -Ruhsat verdiniz mi?- derse ne diyeceğiz. Bakanlıktan özel bir yasa çıkartıp yetkiyi sizden alalım mı, yoksa siz bu yetkiyi bize verecek misiniz?” şeklinde az da olsa tehditkâr bir ifadeyle talepte bulunur.

Bu talebi dinleyen Başkan Böcek, “Bakan bey, ruhsatlarla ilgili size bir şey soracak olursa, ruhsatları büyükşehir belediyesi veriyor dersiniz. Ayrıca yetki konusunda zamanı geldiğinde gereken neyse o yapılır. Almadan vermek, Allah’a mahsus” şeklinde yanıt verir.

Taleplerle ilgili üç aşağı beş yukarı, konuşmalar böyle gelişiyor.

Şimdi gelelim haklı eleştirimize. Bilindiği üzere Aksu Belediyesi’nin, o malum bölgenin kanayan yarası olan imar planlarının çözümü çalışmasında, bütün yetkilerinden feragat etmiş, yetkiyi Büyükşehir Belediyesi’ne devretmişti. O dönem bu adımın yanlış olduğunu defalarca dile getirmiştik. Kent ile ilgili yapılacak imar çalışmaların da, binlik ve 5 binlik imar planlarının, alt kademe belediyelerince yapıldığını, bu çalışmalarda gerçekleşen kesintilerden ortaya çıkan alanların, alt kademe belediyesine ait olduğunu ve bununla beraber ruhsat gelirlerinin Aksu Belediyesi’ne büyük bir gelir sağlayacağını, hak feragatinin gelir bakımından Aksu Belediyesi’ne büyük bir darbe olacağını ve zora sokacağını ifade etmiştik. Ama her zamanki, tüm haklı eleştirilere kulak tıkayan belediyemizin yöneticileri, bildiklerinden şaşmamış, Aksu’nun olan bir kazanımı Büyükşehir’e yasal bir yolla devretmişlerdi. Merak edilen de şimdi neyin değiştiği. Acaba aynı talebi, Sayın Türel tekrar başkan olmuş olsaydı, ona da yaparlar mıydı?      

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.