Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde kazanlar kaynıyor. Bilindiği üzere geçen hafta Genel Sekreter Cansel Çevikol’un yetkileri, CHP Genel Merkezi’nin talimatıyla Başkanvekili Mehmet Haciarifoğlu tarafından kısıtlanmıştı. Şok etkisi yaratan bu yetki kısıtlamasıyla ilgili birçok gazetede farklı kulis bilgileri paylaşılmış ve bu paylaşımlar, gündem de ki sıcaklığını korurken, bu seferde Çevikol’un yetkilerini kısıtlayan Başkanvekili Hacıarifoğlu’nun, Başkan Böcek’in e-imzasıyla görevden azledildiği bilgisi paylaşıldı.

Kulislerde bomba etkisi yaratan bu bilgiyle ilgili hukukçular, bir taraftan bu kararın hukuka aykırı olduğunu, belediyenin kayyuma bile gidebileceğini ifade ederken, bir taraftan da, “Büyükşehir Belediye Başkanı izindeyken yetki kullanamaz. Bu talimat yok hükmündedir” görüşünde bulundular.

İlerleyen saatlerde Başkanvekili Hacıarifoğlu, paylaştığı bir twit ile görevden azledilmesinin gerçeği yansıtmadığının altını çizerek, “Çeşitli sosyal medya platformlarında, Sayın Başkanımız Muhittin Böcek’in şahsıma verdiği vekaleti sonlandırdığı noktasında bir sahte yazı paylaşımı yapılmaktadır. Bu yazı, sahtedir ve belgeyi düzenleyenler hakkında gerekli soruşturmayı yapmak üzere teftiş kurulumuz görevlendirilmiştir. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde ki huzur ve sükûnet ortamını, sahte yazılarla bozmaya çalışanlar hakkında gerekli tüm idari işlemler, tarafımdan hiç çekinmeden derhal uygulamaya konulacaktır. Sayın Başkanımız emanetin asıl sahibi Muhittin Böcek, tarafıma verdiği emaneti geri aldığı güne kadar görevimi layıkıyla yapmak üzere görevimin başında olduğumu tüm Antalya kamuoyuna duyururum” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Bu açıklamaların doğruluğu, yanı Hacıarifoğlu’nun görevinden azledilip edilmediği gerçeği önümüzdeki günlerde belli olacak.

Peki, bu gelişmelerin arkasında yatan gerçek nedir?

Yani, Genel Sekreter Çevikol’un yetkilerinin kısıtlamasının arkasında neler yatıyor.  Gerekçeler nelerdir? İşte tüm bu sorulara yanıt bulmak için Büyükşehir kulislerini irdeledik. Birçok kişiyle dirsek temasında bulunduk. Ve birçok detaya ulaştık.

Anlatılanlara göre Çevikol’un yetkilerinin kısıtlamasının ardından yatan tek gerekçe, gerçekleşen bir toplantıda, alınan ses kayıtlarının CHP Genel Merkezi’ne ulaşmasından kaynaklı olduğu iddia ediliyor.

İddialara göre gelişmeler şu şekilde yaşanıyor…

Ekim Ayı’nın sonlarında Genel Sekreter Cansel Çevikol, Böcek’in danışmanlarından Cem Oğuz ile Büyükşehir Meclis üyelerinden Osman Sapmaz, iş insanı Fettah Tamince’yle bir otelde, toplantı gerçekleştiriyor.

O toplantıda, Başkan Böcek’in sağlık durumundan tutunda, belediyenin mali durumu ve işleyişine kadar birçok bilgiler paylaşılıyor.

Başkan Danışmanı Cem Oğuz ise, imar konularından uzman olduğunun altını çizerek, “Bilgi ve donanımlarını TBMM çatısında kullanmak istediğini ifade ediyor. Yani önümüzdeki bir genel seçimde milletvekili olma isteğini toplantıda ortaya koyuyor. Buna benzer birçok şeyler konuşuluyor.

Yine iddialara göre, oradaki konuşmalar, kim olduğunu bilmediğimiz birileri tarafından, kayıt altına alınarak CHP Genel Merkezi’ne iletiliyor. Sonrası CHP Genel Merkezi’nin görevlendirdiği bir yetkili, bu kayıtlarla beraber Antalya’ya gelerek bu kayıtları Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu’na dinlettiriyor.

CHP’li yetkili Başkanvekili Hacıarifoğlu’na,  geçtiğimiz hafta Çarşamba gününe kadar, bu kişilerin görevden alınmasını ve ayrıca Büyükşehir ‘de genel olarak bir yapılanmaya girilmesini talep ediyor.

Bu talep karşısında araştırmaya giriliyor. Çevikol’un 3’lü kararnameyle göreve getirilmesinden dolayı, görevden alınmayacağı gerçeği ortaya çıkınca, yetki kısıtlaması formülü ortaya konuluyor. Sonrası malumunuz Çevikol’un birçok yetkisi elinden alınıyor. Aynı zamanda Genel sekreter yardımcılarından Ramazan Demir’le ilgili de yetki kısıtlamasına gidildiği ifade ediliyor. Bunlar gerçekleşirken, Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu, Mali Hizmetler Daire Başkanlığı’na, imzasının olmadığı herhangi bir ödemenin, gerçekleştirilmesi yönünde de kesin ve kati talimat verdiği de konuşulanlar arasında.

Evet, bize ulaşan bilgilerin kısa detayı bu şekilde. Bu bilgilerin doğruluğunu teyit ettirmek için 2 gün boyunca Başkanvekili Mehmet Haciarifoğlu’nu defalarca aradım. Ama bir türlü aramalarıma cevap bulamadım. Yine de bize ulaşan bu kulis bilgilerine itirazı olan varsa, göndereceği her türlü açıklamayı yayınlayacağıma hazır olduğumu bir kez daha buradan yenilemek istiyorum.  Amacımız ne üzüm yemek, nede bağcıyı dövmek. Tek amacımız var, kamuoyuna doğru bilgi paylaşımı yapmak. Ortada bir kavga varsa bunun nedenlerini de irdelemek gerekiyor. Bize bilgiler ulaştırıldı, kendimizce teyit ettirdik. Yine de konunun muhataplarından biri olan Başkanvekili Haciarifoğlu’nda da görüş almak istedik. Maalesef ulaşamadık.     

   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.