Üst düzey bürokratlar, kendilerine yağmaya başlayan “FETÖ’cü memur” ihbarları nedeniyle bunaldı. Bayram boyunca görüştüğümüz birim müdürleri, “İlgisiz birçok memur için ihbarlar yağıyor. Hatta, bazı memurlar, yazılı ihbarda bulunmak yerine bizzat bize geliyorlar ve ‘Aman benden duymuş olmayın’ diye sözlü ihbarlarda bulunuyorlar” yorumunu yaptı.

FETULLAHÇI Terör Örgütü’ne (FETÖ) karşı sürdürülen kararlı mücadele ülke genelinde devam ediyor. Bürokrasinin kilit noktalarına sızmış ihanet çetelerinin kökünün kazınması için Antalya’da da çok yönlü bir soruşturma sürdürülüyor.
Kurban Bayramı tatili boyunca, Antalya’daki gelişmeleri ve bu gelişmelerin Aksu’ya yansımalarının izlerini takip etmeye çalıştık. Antalya’nın değişik noktalarında düzenlenen bayramlaşma ziyaretlerinde, gündemin nabzını tutmaya gayret ettik.

Öncelikle şunu tespit ettik: Bürokraside büyük bir rahatsızlık hakim olmuş durumda. Hem Antalya hem de ilçeler bazında konuya yaklaşırsak, birim müdürlerinin oldukça rahatsız bir konumda olduklarını söyleyebiliriz. Ortak yakınma konusunu peş peşe yağan ihbarlar oluşturuyor.

Mektupla gelen yüzlerce imzalı ve imzasız ihbarın yanı sıra, bizzat gelerek ihbarda bulunanlar da var. Aksu’da mı diye sormayın bana. Aksu’da veya başka bir yerde. Ne fark eder? Yaşanan tablo aynı.

Mesela birim müdürlerinden birkaçı ile ayaküstü sohbet ederken soruyoruz: “Durumlar nasıl?”
Bütün müdürler rahatsızlıklarını dile getirmeye başlıyorlar. Milli eğitim camiası başta olmak üzere yüzlerce, binlerce ihbar mektubu yağdığını, hatta, bizzat gelerek sözlü ihbarda bulunanlar olduğunu ifade ediyorlar.

Bize anlatılana göre ortada şöyle bir tablo var: Müdürler, kendilerine sözlü ihbarda bulunan bu memurlara, yazılı dilekçe vermesini söylediklerinde “Aman müdürüm benim adım geçmesin” diyerek kenara çekiliyorlar. Müdürün makamından çıktıklarında ise ihbar ettikleri kişi hakkında başlıyorlar kamuoyu oluşturmaya, “Müdüre gittim, ismini verdim. İşi tamamdır” demeye başlıyorlar.

İşin bu tarafını fazla uzatmadan, “Oldukça sıkıntı verici bir tablo” tespitini yaparak konuyu kapatalım ve diğer konulara geçelim.

İKİNCİ DALGA GELİYOR
Bayram öncesince ulusal basına yansıyan haberler arasında en dikkat çekici olanı belediyelere yönelik ikinci dalga operasyonuydu. Partideki bayram kutlamasında konuşulan konular arasında bu da vardı. Antalya Valiliği’ndeki Olağanüstü Hal Bürosu (OHAL) tarafından, ilçe belediyelerinden istenen listeler son kez gözden geçiriliyor. Buna göre, yeni bir operasyon yapılarak “FETÖ’cü olma ihtimali olan” kişilerin sorgudan geçirileceği belirtiliyor. İkinci dalga operasyonunda, nasıl bir sürpriz yaşanacağını bilmiyoruz ama bayram kutlamalarında, bazı siyasilerin yüzünde bunu sıkıntısının hakim olduğunu gördük.

AK PARTİ’DE BİRLİK FOTOĞRAFI
Son 3-4 yıldır ilk kez, Ak Parti’de bu kadar yoğun katılımlı bayram kutlamaları olduğunu söylersek, yanlış konuşmamış oluruz. Mevcut bakanlar, eski bakanlar, mevcut milletvekilleri, eski milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyelerinden aklınıza gelen bütün isimleri Ak Parti Antalya İl Teşkilatı’nda görmeniz mümkündü. Ortaya konulan birlik ve beraberlik fotoğrafını takdir etmemek mümkün değildi doğrusu.

Evet, bayram izlenimlerimiz bu kadar. Bu hafta okullar açılıyor. Tüm çocuklarımıza ve gençlerimize başarılı bir eğitim dönemi diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.