Geçen hafta Burdur’da yapılan örtü altı tarımı incelemek için yola çıktık. İlk durağımız Burdur’un güzel ve oldukça başarılı ilçesi Gölhisar oldu. Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş’tan bölgede ki tarıma dair bilgiler edindik. Antalya örtü altı tarımın başkenti bunda hem fikiriz ama Burdur’da bu konuda ciddi çalışmalar var. Gölhisar belediye başkanı tarih ve tarım konusunda iddialı olduklarını dile getirerek, bu yolda çok başarılara imza atacaklarını söyledi. Yayla seracılığı konusunda planlı, verimli ve kaliteli yol almak istediklerini de ayrıca ifade etti. İlerleyen zamanda yeni projelerini bizlerle paylaşacak, bizde bu sayfalardan sizlere aktaracağız. 

İkinci durağımız Tefenni Belediye Başkanlığı oldu. Başkan Ümit Alagöz, uzun yıllar yurt dışında yaşamanın verdiği donanımla ve tecrübelerle Tefenni’de çığır açmış. Öyle ki küçük ilçede buz pisti bile yapmış çocukların ve gençlerin hizmetine sunmuş. Yayla seracılığında onun da hayalleri ve planları var. Seraların yapımıyla beraber Tefenni de ekonomik kalkınmaların yaşandığını da inkâr etmiyor. Tarımı bütün olarak koruyacağını, tarım arazilerinin tamamının seralardan ibaret olmadan açık arazi üretim ve hayvancılıkla birlikte aynı kulvarda ivme kazandıracağını ifade ediyor. 

Burdur ziyaretlerimiz ilerleyen haftalarda devam edecek, kısaca Burdur ilinde yapılan yayla seracılığına dair gözlemlerimi aktarmak istedim. Hepsi ve daha fazlasını önümüzde ki hafta çıkacak tarım gazetemizde geniş olarak bulabilirsiniz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.