Türkiye’nin önemli tarım arazileri ve yetiştirilen ürün bakımından çok çeşitliliğe sahip  Antalya ve Aksu bölgesinde üretim yapan üreticiler, yıllardır yayla da yaptıkları örtü altı tarımı, daha da geliştirerek büyük arazilerde yapmaya başladılar. 

Bu yerlerden biri de Burdur ilinin çeşitli ilçeleri. 

Geçtiğimiz hafta Levent Seracılık’ın Burdur Gölhisar’da 300 dekar üzerine kurduğu Kaliforniya biber serasını ziyaret ettiğimizde gördük ki örtü altı tarım, Burdur ilinde de ciddi anlamda bir potansiyele sahip. 

Açık arazi tarımın yanı sıra, bölgede örtü altı tarımda oldukça yaygınlaşmış durumda. Üretici, Mayıs ayında toprakla buluşturduğu ilk fidelerin ürününü, iki ay sonra hasat edebilecek. Kasım ayı sonuna kadar da hasat devam edecek. 

Kurulan modern seralar, üreticinin elini güçlendirdiği gibi ürününü de hem koruyor hemde verimini daha da artırıyor. 

Antalya ve civar illerden üretici ve yatırımcılardan bu bölgeye oldukça ilgi var. Mesafe olarak yakın olması, bölgede su sıkıntısının olmaması üreticiyi ve yatırımcıları kendisine çekiyor. Ayrıca üretici iyi bir planlama ile yurt dışına ihraç edilecek şekilde ürün seçtiği zaman, sezonu kazançlı bitirebiliyor. 

Antalya’nın ilçelerinde geniş tarım arazisi bulma konusunda zorluk yaşayan yatırımcılar için bu bölge, çok daha avantajlı durumda. Nüfusun az, tarım arazilerinin verimli olduğu bu topraklar geleceğin parlayan yıldızı konumunda.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.