Bu ülkede güzel insanlar da var

Şanlıurfa Milletvekili Gülender Açanal Hanımefendi sosyal medya hesabından bir çağrıda bulunmuş. Gülender Hanım şöyle söylemiş; Vekil tayin ettiğiniz bendeniz TBMM 3. Katta, B-304 Nolu odada 0312… nolu makam ve 0532… nolu şahsi telefonumda; memleketimizin ve memleketlimizin emrinde ve hizmetindeyim.

Evet, milletvekili hanımefendi bu şekilde vatandaşın her sorununa çözüm olacağını ve ulaşmaları içinde bütün iletişim hatlarını yayınlamış. Öncelikle kadın milletvekilimizi tebrik ediyoruz. Milletvekilliği görevinin millete hizmet etme bilincine sahip, bu insanı canı gönülden bu halk kutlar. Bizim kırılma noktamız sanırım burada başlayacak, makamlara ve mevkilere seçilerek gelen kişiler bu vatana ve millete hizmet etmenin asli görevleri olduğunu unutmadan hareket etmeliler diye düşünüyorum.

Bizde bu konuda ilçemizde vatandaş ne düşünüyor, seçtikleri kişilere bir sorunları olduğunda ulaşabiliyorlar mı? diye bir araştırma yaptık. Vatandaştan bu konuda aldığımız görüşler çok da olumlu değil açıkçası. Bakın bu konuda neler söylüyorlar; Seçilene kadar türlü vaatlerde bulunanlar, seçildikten sonra yüzümüze bakmıyorlar, telefonlarına cevap vermiyorlar yada yanına gitsek sırtımızı sıvazlayıp, bir çay ikram edip gönderiyorlar, bazen de toplantı var dışardayım, işim var diyerek ortadan kayboluyorlar. O makamlar şahsi şirketleri değil, vatandaşı dilenci gibi görmelerini de istemiyoruz. Bizi yönetsinler diye oylarımızı veriyoruz, bize ağalık yapsınlar diye değil. Tek kaşını kaldırıp yan baksınlar diye hiç değil.

Oy zamanı kapımızdan ayrılmayanları seçerek göreve getirdiğimizde, ilk bize düşman oluyorlar. Üniversite mezunu çocuklarımız var. Kimseden iş istemedik, hakkıyla bir işe girsinler istiyoruz. Biz hak hukuk beklerken bir de baktık ki bazı meclis üyelerinin, başkan yardımcılarının her birinin en yakın akrabalarından iki yada üç kişi işe alınmış. O zaman anladık ki oy için kapımızdan ayrılmayanlar, kendi çocukları yada yakın akrabaları için oylarımızı toplamışlar. Madem personel alınacak o zaman sınav yaparsın kazananı alırsın.  

Evet, daha neler neler anlattılar! Bu hafta bu kadar. Vatandaşın sorunlarını bu sayfaya taşımaya devam edeceğiz.

Bu memlekette seçilerek bir makama gelmiş, memleketin sorunlarını çözmeyi ilke edinmiş güzel insanlar da var. Bu halk, bu güzel insanları her ilçede, her ilde görmek istiyor. Bu seçimde bu insanları görmek nasip olur umarız.    

Yollara asfalt lazım, çakılla olmaz…

Geçen hafta Aksu merkezde bulunan yolların durumunu bu sayfadan dile getirmeye çalışmıştık. Vatandaşın yollarla olan serzenişini ve sitemlerini, beklentilerini yazdık.

 Salı günü yollar çakıl ve toprak karışımı bir şeyle dolduruldu. Arkasından asfaltla kapatılacak diye düşündük açıkçası. Yağmur yağdı, çukurlarda ki toprak ve çakılı söktü attı yerinden. Yine arabaların tekerlekleri çukurlara girmeye başladı.

Bununla da kalsa iyi Merkez camiye gelmeden sola dönün yolun yarısı yok, asfalt tamamen çökmüş durumda. Asfaltla, toprak yol arasında, aracınız yan yatarak ilerliyor. 

 Yollar asfaltla kaplanır diye biliyoruz, çakılla yada toprakla bu iş çözülemez. Eğer ki belediyemizde asfalt kalmadıysa, bu şehrin koskoca Büyükşehir Belediyesi var. Bu yolların tamiri için oradan talep edilebilir. Şehrin merkezindeki bu yoldan gelip geçtiğinizde mutlaka gözünüze çarpıyordur. Her gelip geçtiğimizde biz koskoca Aksu Belediyesi adına üzülüyoruz açıkçası.

Öyle ki sağında ve solunda yeni yapılmış binalara bakıyorsunuz gayet görkemli duruyor, birde dibindeki yola bakıyoruz açıkçası içler acısı. Belediye yetkililerinin bu konuya gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz. Biz Aksu’nun güzel görünmesinden yanayız. Başka yerlerden insanlar ilçemizi ziyaret etmek istediklerinde bu durumla karşı karşıya kalsınlar istemeyiz. Üstelik o yol uluslararası bir yol. Perge Antik Şehrine Dünya’nın çeşitli ülkelerinden gelen insanlar bu yoldan ilerliyor. Bu Aksu’ya reva mı şimdi?

Yetkililere sesleniyoruz! Aksu’nun Merkez yolu diyoruz, çukurlar içinde…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.