Bu hafta Cevdet Metin’den bahsedeceğim.

Gerçi Aksulular kendisini yakinen bilir, ama kısa bir tanıtım da bulunacak olursak; Cevdet Metin, tarımın başkenti Aksu’da İlçe Tarım Müdürlüğü görevini yürütmektedir. 7 Haziran seçimlerinde AK Parti’de milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etmiş ve sıralamaya giremeyince hatırı sayılır dostlar araya girmiş ve tekrar ilçe müdürlüğü görevine getirilmiş bir bürokrattır.

Neden hatırı sayılı dostlar araya girdi dediğimi soracak olursanız? Müdür Metin’in, Tarım’ın başkenti Aksu gibi bir yere yakışmadığını ileri sürenler olmuş. İşte bundan dolayı o hatırı sayılı dostlar araya girmiş ve tekrar Müdür Metin’e atama yapmışlar.

Bu kamuoyunun bildiği Metin portresi. Bir de bizim yakinen tanık olduğumuz Müdür Metin portresi var, onu da sizlerle paylaşalım. Bundan yaklaşık üç yıl önce dönemin Kaymakamı Sayın Rauf Özener’in yönlendirmesi sonucu müdür Metin’i makamında ziyarette bulunduk.

Odasında abartısız 20-30 dakika bekledik, bir yoğun bir o kadar da hararetli tartışma. Müdür Metin’in sağında solunda iki birim müdürü ile hesap yapmakta. Görseniz sanırsınız, “Aksuyu Tarım alanın da daha nasıl verimli hale getiririz” hesabı yapılıyor.

Oysaki orada yapılan hesap, personelin kaç bardak çay içtiği hesabı idi. Ve bu hesap iki ayrı birim müdürü ile yapılan bir hesap idi.

Haliyle şaşırdık, yarım saat sonrası fazla rahatsızlık vermeden tam kalkacakken, bir de ne duyalım müdür Metin’den, “Kusura bakmayın, işte görüyorsunuz baya bir çalışma içersindeyiz” sitemi…

Bu sitem şaşkınlığımızı daha da artırdı ve müsaade isteyerek ayrıldık oradan…

İşte bu da kamuoyunun bilmediği bir Müdür Metin portresi.

Belki sevgili müdürümüz gücenecek bize, “Yoğunluğumu neden bu kadar hafife alıyorsunuz?” diyecek…

Varsın desin, ama bunu da bilmeli, Aksu tarımın başkenti konumunda..

Tarımla ilgili o kadar çok yapılacak iş var ki, mesai saatinde iki bardak çayın hesabını yapmak için, yarım saate yakın bir zaman ayırma lüksünüz olamaz.

Şimdi gelelim esas konumuza…

Sevgili müdürümüz bir dost ortamında niyetinde Tarım İl Müdürlüğü görevi yattığını ifade ederek, müdür olması halinde MHP saflarında siyaset yapacağını ifade etmiş.

Bize bu konuşmanın detayı geldi ve kaynak sağlam…

Tabi ki müdür Metin’in MHP veya AK Parti saflarında olması kadar doğal bir şey olamaz..

Ama doğal olmayan, devletin şefkat yüzünü temsil etmesi gerekirken, bedenin AK Partili, ruhunun MHP’li olmasıdır.

Hatta doğal olmayan gerçeklerden biride, görev gereği gerçekleşen esnaf ziyaretlerinde, küçük dağların yaratıcısı pozisyonuna girmek.

Eğer devletin şefkat yüzünü temsil ediyorsanız, oturuşunuza, kalkışınıza, konuşmanıza, hal ve hareketlerinize dikkat etmek zorundasınız.

Hele ki on bir Ayın Sultanı olan Ramazan Ayı’nda niyetli olan birinin karşısına külhanbeyi konumunda oturarak, sigaranızı üfleyip, çayınızı yudumlayamazsınız…

O yüzden burada devlet büyüklerimize sesleniyorum, paraleli çokkkk uzaklarda aramaya gerek yok…
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.