Hiç şüphesiz bugünlerde Antalya’da siyasi kulislerin en çok konuştuğu konu, Aksu Belediye Meclisi’nde cereyan eden olaylar. Bilindiği üzere Belediye Meclisi’nin Mart ayı oturumuna 8 AK Partili üye, Aksu Belediyesi’nde idari anlamda yaşanan bazı uygulamalara tepki koyarak katılmamıştı.

Bu etkenlerden ilk 2 sırayı alan konu, yargının yürütmeyi durdurma kararı verdiği ve kamuoyunun gündemini oldukça meşgul eden asfalt ihalesinden kaynaklı borçlanma talebi ile Kültür Merkezi yapılmak istenen alanın bir iş adamına peşkeş çekileceği iddiaları. 8 AK Partili üyenin katılmadığı oturumda, elindeki sayı çokluğunu kaybeden AK Parti grubu, borçlanma talebini meclisten geçirememişti.

Sonrası Aksu’da ki cereyan eden olaylara yabancı olan AK Parti’nin yeni İl Başkanı Av. İbrahim Ethem Taş, konulara vakıf olma adına gerçekleştirdiği iki toplantı da yumruğunu masaya vurmuş, herkesin kurallara uyararak, yasalar çerçevesinde hareket etmesi gerektiğini ifade etmiş, aksi halde gerekenin yapılacağı şeklinde söylemlerde bulunduğu kulislerde konuşulmuştu.

İşte bu toplantılardan sonrası ortaya çıkan tablo, “Gerçekleşen toplantılar meyvesini verdi” şeklinde kulislerde yorumlanmıştı.  Hatta bizlerde geçen hafta, toplantıların etkisini gösterdiği yönünde haber yapmış, Aksu Belediye Meclisi’nin Mart Ayı oturumunda ilgili komisyonlara havale edilen Kültür Merkezi alanıyla ilgili gündem maddesinin geri çekilmesini Sayın Taş’ın gerçekleştirdiği toplantılarda yumruğunu masaya vurmasından kaynaklı olduğunu ifade etmiştik.

Ve gerçekten de öyle oldu. Mart ayı oturumuna katılmayan 8 AK Partili üye, Nisan ayı oturumuna herkesten önce gelerek meclisteki sandalyelerine oturmuştu. 15 milyon TL’lik borçlanma talebi, 4 milyon 800 bine çekilerek, oy birliğiyle borçlanmaya onay çıkmıştı. Peşkeş iddialarının konuşulduğu Kültür Merkezi alanıyla ilgili gündem maddesi, meclis gündeminde yoktu. Tam da her şey süt liman oldu derken, Encümen seçimlerinde beklenmedik bir gelişme yaşandı. 

AK Parti grubunun önerdiği iki isimden biri olan Ferit Özçelik, kendi partilisi olan bazı üyelerin engeline takıldı. AK Partili 4 üyeden oy almayı başaran MHP’li Kadir Şahbaz 14 oyla, Ferit Özçelik’in yerine encümen üyesi olarak seçildi. Bu durum AK Parti cenahında şok etkisi yaratırken, MHP içinde bir başarı olarak algılandı.  Çünkü MHP’nin meclisteki sandalye sayısı 7, AK Parti grubunun 16 sandalyesi var. Bu durumda MHP grubunun önerdiği üyenin, yani Kadir Şahbaz’ın 14 oy alması, MHP açısında bir başarı diye nitelendirilmesi kadar doğal bir şey olamaz. Hatta bu gelişmelerle ilgili MHP İlçe Başkanı Kemal Kara, “bu durum MHP’nin başarısıdır” derken, AK Parti İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin ise, yaşananların hoş olmadığının altını çizerek, “Nihayetinde parti olarak önerdiğimiz iki isim var. Bu anlamda ortaya çıkan sonuç bizler için hoş olmadı” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Şahin’in dediği gibi, bu tablo AK Parti grubu adına, iç açıcı bir durum değil. Her ne kadar gizli oylama da olsa, partinin sunduğu iki isim var. Burada bir nevi alınan grup kararının delinmesi söz konusu.

Ayrıca AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Aksu’da kaynayan kazan için iki hafta önce gerçekleştirdiği toplantının sonunda, kurallara uyulması gerektiği yönünde telkinlerde bulunarak, aksi halde gereken neyse yapılacağını ifade etmişti, kulislerde konuşulanlara göre. Yine Komisyon ve encümenlerde bir değişimin olmaması yönünde ifadeler kullandığı öne sürülmüştü. Ayrı bir detay ise AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, 4 AK Partili üyenin engeline takılarak encümen üyesi seçilemeyen Ferit Özçelik’e yakın olması. Yakınlığının nedeni ise Özçelik’in, Taş’ın babası olan efsane Başkan Rahmetli Hamza Taş ile yakın arkadaş olması. İşte bu gelişmeler odağında Özçelik’in 4 Ak Partili üyenin engeline takılarak, seçilememesinin arka planını iyi okumak gerekiyor. Partinin Aksu’da ki geleceği için oynanan büyük oyunda ki düğümleri iyi çözmek gerekiyor.      

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.