Lütfen sen ne diyorsun, demeyin!

Mart Ayı başından beri algıladıklarımı paylaşayım, en sonunda siz karar verin.

Dünyanın öteki ucunda başladı. Çin’de. Adı kovit-19 ya da diğer adıyla “corona vırus” yavaş yavaş, ağır ağır bütün dünyayı etkisi altına aldı.

Dünya Sağlık Örgütü yıllardır beynimize kazıdı durdu: ‘Dünyada yedi milyar insan var ama dünyanın kaynakları dört milyara yetiyor’ diye. Açın okuyun meşhur yazar, Dan Brown’ın ‘Cehennem’ adlı kitabında da var. Virüs olayı da anlatılmış, tek tek ve yayılımı. Yıllar önce hayretle okuduğum kitaptakiler, şimdi gerçek oluyor. Bu sefer hayretlerim ve psikolojik tepkilerim daha farklı.

Bu bir savaş mı yoksa! Sorusu aklıma geliyor ve kendimce düşüncelerim tek tek bu yazıya dökülüyor.

Dünyada sıcak savaşlar yok, soğuk savaşlar da kalmadı artık. Dünyanın hiç bir ülkesinde hiç bir asker, başka bir ülkeye gidip savaşmak istemiyor. Tank, tüfek, bomba, uçak bunların hepsi ciddi masraf o zaman ne yapılıyor…

Savaşlarda askerler olur, şimdi gözle görülmeyen virüsler birer silahlı asker, yakaladığını hele bu kişiler  hasta ve yaşlı ise can almadan bırakmıyor.

Savaşlar da şehirler bom boş olur ve virane bir görüntü, şimdi binalar yıkık değil ama her yer bom boş ve sanki virane...

Savaşlar da hastalar, yaşlılar ve çocuklar ölür önce. Şimdilik çocuk ve gençlere dokunulmuyor. Yaşlı ve kronik hastaları yok ediyor. Adolf Hitler’in Kavgam kitabının kapağına yazdığı gibi ‘Zayıfa acımak, doğaya karşı çıkmaktır.’

Savaşlar da ekonomiler yerle bir olur. Bütün sektör dükkan kapattı, İşçi çıkardı yada belirsiz izne gönderdi. Sadece acil ve öncelikli ihtiyaçların karşılandığı market ve eczaneler açık.

Savaşlar da bütün insanlar saklanır, şimdi evlerden çıkmayın virüs askerler sizi vurur deniliyor gibi.

Savaşlar da birileri kazanır ama hasta ve yaşlı insanlar ve ekonomik gücü zayıf ülkeler kaybetmiş olur.

Şimdi söyleyin lütfen! Bu savaş mı yoksa? Kanlı, bıçaklı, toplu tüfekli değil ama biyolojik ve psikolojik bir savaş mı? İnsanın, ümmün sisteminin ve psikolojik sisteminin yok edildiği bir savaş mı?

Şu soruya cevap verilemiyor bir türlü, bilim ve teknoloji çağında bir virüse çaresizce nasıl yenilir dünya?

Dünyanın gelişmekte olduğu dönemlerde olsa anlayacağım! İmkanlar sınırlı, hastalıklar kol geziyor, bilim ve ilaç sektörü yeterli değil.

Peki, günümüzde?

Kim yada kimler kazanacak bu durumdan?

Hangi ülkeler kaybedecek ve Niçin?

Bu virüs illaki hedefine ulaşınca bitecek. Geride ne zayiatlar bırakacak Allah bilir.

Dua ediyorum bu savaşsa eğer bir an önce bitsin...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.